Black Hair

5 Manieren naar verbeterd haar!

nummer5Of je nou kroeshaar, glad haar of krullend haar hebt, alle haar-soorten hebben te maken met dezelfde problemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gespleten punten, droog en gebroken haar? Deze meest voorkomende haarproblemen, klinken je waarschijnlijk zeer bekend in de oren. Het strak trekken van je haar (met een elastiekje), chemische behandelingen en je haar bloot stellen aan te veel warmte kunnen deze problemen erg versterken. Check hier hoe je in slechts vijf stappen de gezondheid van je haar kunt verbeteren:

1. Gebruik zo min mogelijk de stijltang!

Het meerdaags gebruiken van een stijltang, föhn en/of haardroger heeft natuurlijk een negatief effect op je haar. Probeer het te minderen en draag een haarstijl die het niet nodig maakt je haar zo vaak bloot te stellen aan deze vorm van hitte.

2. Borstel niet hardhandig, maar verstandig!

Verstandig borstelen betekent voorzichtig borstelen en uitkammen van de punten naar de hoofdhuid toe. Borstel verder niet te vaak.

3. Verminder het gebruik van het aantal chemische producten!

Hmm..voor de dames met een relax is dit een hele lastige, aangezien relax één en al chemische stoffen bevat. Probeer echter niet teveel chemische producten door elkaar te gebruiken. Heb jij relax in je haar en wil je er graag een kleurtje aan toevoegen? Gebruik dan een Kleurspoeling in plaats van permanente kleuren.

4. Zorg voor een goede vochtbalans!

Gebruik hiervoor een goede moisturizer en een deep conditioner.

5. Verwen en bescherm je haar!

Geef je haar zo nu en dan een vitaminebehandeling en bescherm je haar ’s nachts met een satijnen doek.

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies