Black Hair

5 haarproducten uit de keuken

Wist je dat de juiste haarproducten vaak uit de keuken komen? Het vinden van de juiste haarverzorging producten vergt vaak veel tijd, gepaard met vallen en opstaan. Voordat je de ‘holy grail’ vindt, kan het gaandeweg heel wat geld kosten. Dit kan variëren van drogisterij tot luxe artikelen. We weten dat het behoud van gezond haar net zo belangrijk is, als het beheer van je portemonnee. Deze 5 ingrediënten zijn vaak betaalbaar en kan je zo in je haarverzorging routine opnemen!

1. HONING

Allereerst te beginnen met honing, het is een goedkope ingrediënt en wordt vaak over het hoofd gezien. Honing is een natuurlijke bevochtiger (wat betekent dat het helpt om vocht, dus water vast te houden). Door de vele voedingstoffen en vitamine rijke consistentie helpt het tegen droog en beschadigd haar. Voeg de honing aan je conditioneer toe voor glanzende en zachtere krullen.

2. AVOCADO

De avocado is rijk aan vitamine A en anti-oxidanten. Het is een geweldige moisturizer voor zowel natuurlijke krullen als chemisch behandeld haar.  Futloos haar komt weer tot leven! Weet je niet wat je met een avocado kunt doen? Probeer dan deze D.I.Y conditioner en je haar zal je bedanken! Heb je geen zin om te gaan prakken in de keuken? Probeer een hot oil treatment met avocado olie.  Je warmt de olie op in een kom met daaronder nog een kom, gevuld met heet water (au bain marie).  Zo weet je zeker dat het niet te heet wordt en zul je je niet verbranden. Mocht je een magnetron gebruiken, laat de olie ongeveer 15 seconden opwarmen.

3. OLIJFOLIE

Meng een beetje olijfolie in je shampoo of warm het op voor een hot oil treatment. De olie hydrateert de hoofdhuid en het haar. Olijfolie werkt verzachtend, dus het zal de haarschacht penetreren om deze te voorzien van vocht.

4. BANAAN

Bananen staan bekend om ‘krimpen’ te voorkomen. Wanneer je een banaan met andere ingrediënten mengt, werkt dit het beste op je haar. In combinatie met honing ga je droog haar tegen. Bekijk deze DIY.

5. KOKOSOLIE

Voelt je haar droog en futloos aan, probeer dan kokosolie. Het is een van de weinigen oliën die echt diep in je haar kan penetreren. Het maakt je haar heerlijk zacht en voedt het rijkelijk.

Welke van de bovenstaande ingrediënten gebruik jij al?

 

 Foto via VH1