Black Hair

5 dingen die je kunt doen als je gefrustreerd bent van je haar

frustratie_haar-c

Soms lijkt een ‘bad hair day’ te veranderen in ‘bad hair forever’. Geen enkele haarstijl lijkt goed te lukken en producten werken niet meer, terwijl het juist je favorieten waren. Iedereen gaat weleens door zo’n uitzichtloze fase. Natuurlijk kun je hier wat aan doen!

1. Nep haar

Oke, dit is de meest extreme manier om van je frustratie af te komen. Niet altijd aan te bevelen, maar wel heel erg gemakkelijk. Nep haar, is nep en blijft daarom voor een lange poos precies zo zitten als je wil. Er zijn zoveel opties: van weave tot vlechten en crochet braids. Maar ook pruiken en lacewigs. Super easy en ook heel mooi. Het geeft je de tijd je eigen haar met rust te laten en het is fijn om je even helemaal niet gefrustreerd te voelen of je haar.

Zorg ervoor dat je wel je eigen haar blijft verzorgen terwijl je nep haar in hebt. Zo heb je na het verwijderen van je nephaar er niet nog een probleem van droog en broos haar bij.

2. Opnieuw beginnen

Heb je dat ook weleens; dat je een haarstijl uitprobeert, die normaal altijd lukt, maar nu niet meer? Echt vreemd is dat. Alsof je haar het zelf zat is. Mijn tip: begin gewoon opnieuw. Maar dan ook echt helemaal opnieuw. Was je haren, doe een deep conditioner (het liefst met een stoomkap/droger) en hydrateer je haar met een leave-in conditioner en olie. Je hebt zo een frisse start en kunt alles weer met je haar doen.

3. Een blog bijhouden

Het hoeft niet letterlijk een blog te zijn, maar je kunt hier ook een dagboek of notitieboekje voor gebruiken. Hou een paar weken lang bij welke producten je gebuikt en de kapsels die je voor jezelf creëert. Schrijf op hoe je haar reageerde op bepaalde producten en wat de resultaten waren van bijvoorbeeld een twist out met een bepaalde krullen crème. Het kan zijn dat je vergeten bent welke volgorde van producten je voor een bepaald kapsels  hebt gebruikt. Je blog/dagboek kan hierbij helpen. Ook als het gaat om droog en brekend haar. Houd bij welke producten ervoor zorgen dat je haar in optimale conditie blijft. Deze producten kun je dan blijven gebruiken.

4. Probeer iets nieuws

Altijd maar hetzelfde, veilige kapsel is ook saai. Ga eens mee met de ‘flow’ van je haar. Had je graag een volle bos krullen gewild met super veel volume, maar hangt je haar heel slap langs je gezicht? Dan kun je het bijvoorbeeld in een staartje doen of een mooie vlecht maken. Zit niet bij de pakken neer, maar probeer juist met je haar mee te werken in plaats van andersom. Het vraagt om flexibiliteit, maar levert veel minder frustraties op.

Kijk ook op YouTube en Pinterest voor inspiratie voor kapsels. In onze Hairspiration artikelen staan ook honderden kapsels.

5. Ga naar de kapper!

Als er iemand is die raad weet met jouw haar, is het de kapper wel. Kappers kijken heel anders naar je haar dan jijzelf. Zij zien op momenten dat jij gefrustreerd bent, tientallen mogelijkheden om iets van je haar te maken. Soms is het een kleine knipbeurt, een kleurtje of een goede vitamine behandeling. Laat de kapper een aantal kapsels bij je creëren, zodat je die thuis zelf kunt doen. Maak er foto’s van en plak ze in je dagboek. Op de dag dat je gefrustreerd bent, haal je die erbij en kun je weer een leuk kapsel uitkiezen.

Met deze 5 tips moet je gemakkelijk van  je frustratie af komen. Heb jij nog tips? Of een leuke ervaring? Deel in de comments!

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm