Fashion

4x leuke Afrocentric shops

Geïnspireerd op bekende Afrikaanse stoffen en gemixt met Westerse invloeden. De afrocentric shop rijzen als paddestoelen uit de grond. Werden de stoffen voorheen enkel gebruikt voor traditionele kleding, tegenwoordig vind je de patroontjes ook terug bij grote modeketens als H&M en Zara. Maar om unieke, one of a kind, Afrikaans geïnspireerde kleding te kopen, moet je toch eventjes iets verder zoeken. Wij hebben onze favoriete shops al gevonden!

1. NomiByNaomi

nomibynaomi_c

Geen wonder dat ik met dit merk begin. Vorig jaar brachten we samen met NomiByNaomi de MBHxNOMI collectie uit, bestaande uit een It-shirt en een leuke haarband ter ere van het 5-jarig bestaan van MyBlackHair.nl. Naomi is een van de bekendste Nederlandse designers die met haar label ‘NomiByNaomi‘ haar inspiratie uit Afrika haalt. ‘Inspired by Africa, brought to South America, designed in Amsterdam.’ Dat is de filosofie achter het merk.

De designer, Naomi Rosheuvel, had al jong de ambitie om een designer te worden. Na haar studie Interieur Design in Amsterdam, begon ze dan ook aan haar droom te werken: ontwerpen en een fusie creëren tussen twee verschillende continenten.

Eerder dit jaar lanceerde Naomi haar vernieuwde webshop www.nomibynaomi.com. De collectie bevat zowel mannen als vrouwen kleding en accessoires. Ook kun je bij B NOMI terecht voor op maat gemaakte kleding. Prijzen liggen tussen de 30 tot 150 euro voor kleding en 8 tot 40 euro voor accessoires. Hierbij onze favorieten:

nomibynaomi_shorts nomibynaomi_man nomibynaomi_ketting nomibynaomi_jurk nomibynaomi_bag

www.nomibynaomi.com

2. My Touch Of Africa

mtoa_man_scarf

Dédé Yebovi, eigenaresse van My Touch Of Africa, besloot na een succesvolle carrière als manager in Canadese en Franse ziekenhuizen, haar droom om een eigen kleidinglijn op te zetten, te verwezenlijken.

De webshops is sinds juli online en bevat een collectie welke is ontworpen door Dédé in samenwerking met lokale Afrikaanse designers in Afrika. Hierbij wordt gebruik gemaakt van stoffen die rechtstreeks van Afrikaanse markten worden ingekocht en waar een eerlijke prijs voor wordt betaald.

De collectie bestaat uit zowel mannen als vrouwen kleding en leuke accessoires. Prijzen liggen tussen de 105 en 335 euro voor vrouwen kleding en 60 tot 105 euro voor mannen kleding. Hierbij onze favorieten:

mtoa_man_scarf

mtoa_vrouw_tas

mtoa_vrouw_enkel

mtoa_man_shorts

mtoa_vrouw_scarf

mtoa_vrouw_jurk

www.mytouchofafrica.com

 

3. Lady Africa

lady_africa_c

Misschien heb je Irene Hin weleens eerder gezien. De creatieve motor van Lady Africa was op tv te zien (Mooiste meisje van de klas, NPO1) en organiseert regelmatig fashions shows, recentelijk nog in samenwerking met Sheado (Fleur Noir). Met haar Afrikaanse en Nederlandse wortels wil Irene een brug slaan tussen Afrika en de rest van de wereld.

In haar webshop worden prachtige, onafhankelijke labels verkocht die Irene ontdekte tijdens haar reizen naar Afrika. De collecties bestaan niet alleen maar uit kleding en accessoires met Afrikaanse printjes. Je vind er ook lederen tassen en houten kettingen, ontworpen door Afrikaanse designers.

Hierbij onze favorieten:

 

 

lady_africa-kura-mi-goat-leather-bag lady_africa_waaier lady_africa_jupiter-dress lady_africa_djedja-bow-tie

4. Zuvaa

zuvaa_c

Wil je echt veel te kiezen hebben, dan moet je bij Zuvaa wezen. Zuvaa is een markplaats voor Afrikaans geïnspireerde kleding van ontwerpers over de hele wereld. Kelechi, de oprichter van Zuvaa, startte de marktplaats omdat ze verandering in de fashion industrie wilde zien. Toen ze wat jonger was, vond ze het moeilijk om moderne, trendy Afrikaans geïnspireerde kleding te vinden. Om deze leegte te vullen, creëerde zij Zuvaa, dat ‘sunshine’ betekent. Het vertegenwoordigt de levendigheid en uitstraling van de Afrikaanse cultuur.

Bij Zuvaa koop je mooie vrouwen kleding, schoenen en accessoires. Er is ook een klein aanbod voor mannen. Hierbij onze favorieten:

 

zuvaa_6

zuvaa_5

zuvaa_7

zuvaa_4

zuvaa_3

zuvaa_2

zuuva_1

www.zuvaa.com

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;)Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm