Black Hair

3x deep conditioner voor haartype 4

Een absolute must have voor vrouwen met haartype 4c is een goede deep conditioner. Deze gebruik je na het wassen van je haar met een shampoo. Maar ook na een co wash kun je een deep conditioner gebruiken. Bij normaal gebruik van een conditioner, ontstaat er een ‘beschermlaagje’ om je haar. Doe je een deep conditioning, dan dringt de conditioner je haar binnen om het zowel te versterken en te bevochtigen. Haartype 4 heeft net wat extra zorg nodig. Het is een haartype dat sneller droog wordt doordat misture moeilijker door het haar kan komen. Daarom is het belangrijk om de juiste producten in huis te hebben en de producten op een goede manier te gebruiken. Een deep conditioner zorgt ervoor dat je haar na het wassen van vocht wordt voorzien en is dus een absolute must in jouw haarverzorging. Heb jij haartype 4? Dan zijn dit goede deep conditioners.

1. Macadamia Ultra Rich Moisture Conditioner

deep conditioner macadamia ultra richDeze deep conditioner van Macadamia bevat een aantal ingrediënten waar kroes en krullend haar weer tot leven van komt.

  • Macadamia olie. Deze olie bevat essentiele vetzuren. Het voedt, herstelt én hydrateert je haar. Daarnaast is het een lichtgewicht olie die perfect te gebruiken is als je haar veel in de klit zit, pluist of erg dof is.
  • Argan olie: een hele populaire olie die absoluut zijn werk doet! Arganolie herstelt dof, droog en beschadigd haar. Het geeft het haar elasticiteit terug en houdt de hoofdhuid gezond.
  • Mongogo olie: minder bekend, maar daardoor niet minder effectief. Integendeel! Het schijnt enorm vochtinbrengend te zijn en je haar dus goed te moisturizen.

Een absolute must have als je heel erg droog haar hebt. Het resultaat is heel zacht haar zonder dat het teveel gaat pluizen.

Te koop via: haarshop.nl

2. SheaMoisture Organic Raw Shea Butter Deep Treatment Masque

 SheaMoisture-Deep-Treatment-Masque
Tegenwoordig is SheaMoisture in elke toko of afro shop wel te verkrijgen. Zelfs Kruidvat verkoopt dit populaire merk voor kroes en krullend haar. Deep Treatment Masque is voor droog en beschadigd haar. Het versterkt het haar, is sulfaat vrij en ook te gebruiken op gekleurd haar en als je transitioner bent. Het bevat shea boter en ara olie.

3. Aubrey Organics Honey Suckle Rose Conditioner

aubrey-organics-honeysuckle-rose-moisturizing-cond

Een absoluut intensieve deep conditioner is Honey Suckle Rose van Aubrey Organics. De conditioner is verrijkt met onder andere shea butter en aloe vera, die je haar na gebruik zachter maakt en voorziet van voldoende moisture. De conditioner is erg cremig en makkelijk in het haar te distribueren. Voor een perfecte deep conditioning ga je nog onder de droogkap of stoomkap. Heb je geen van beide in huis? Dan kun je ook zonder deze apparaten hetzelfde effect creëren.

 

Hoe gebruik je een Deep Conditioner?

Je kunt deep conditionen op zowel nat haar als droog haar: 1. Nat haar

  • Was je haar met shampoo. Knijp voorzichtig het water uit je haar. Dit is belangrijk, omdat je op deze manier ‘plaats maakt’ voor de conditioner.
  • Verdeel je haar en breng de conditioner aan. Focus op je haarpunten. (TIP: Als je jezelf aanleert om van de punten omhoog te werken, vergeet je je punten zeker weten niet!)
  • Bedek je haar met een plastic kap en zit 20 minuten onder de droog- of stoomkap. Je kunt ook een warme handdoek op je hoofd binnen. Je zult dan waarschijnlijk iets meer tijd kwijt zijn.
  • Was de conditioner uit je haar met koud water (dat is even wennen…). Als je een droog- of stoomkap hebt gebruikt voor je deep conditioner, laat je haar dan even afkoelen, voordat je de conditioner eruit wast.

2. Droog haar Het deep conditionen op droog haar, is waarschijnlijk ontstaan om tijd te besparen. Het is eigenlijk het omgekeerde van het deep conditionen op nat haar. Of het wel of niet werkt, dat moet je zelf ondervinden. Sommige dames vinden het beter werken dan het deep conditionen op gewassen haar. Anderen weer niet. Je kunt het natuurlijk altijd eerst proberen!

  • Breng de deep conditioner aan op je haar. Je haar kun je ook een beetje bevochtigen met water, zodat je de conditioner beter kunt verspreiden.
  • Ga 2o minuten onder de droogkap of laat het de hele nacht intrekken
  • Spoel de conditioner uit en doe een co-wash

Wat is jouw favoriete deep conditioner?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm