Beauty

4 verschillende manieren om je gezicht te wassen

GEZICHT_REINIGEN10

Natuurlijk, het wassen van je gezicht met water en zeep ligt het meest voor de hand. Maar als je je huid echt schoon wil krijgen en direct wil voeden, zijn er veel betere manieren! Lees hier 6 verschillende manieren om je gezicht te wassen:

1. Olie reinigingsmethode

Een natuurlijke manier om je huid te reinigen en te voeden is de olie reinigingsmethode. Je gebruikt hiervoor warm water, castor olie en een plantaardige olie (zoals olijfolie, zonnebloemolie of amandelolie).

Om aan de slag te kunnen gaan met de olie reinigingsmethode is het belangrijk dat je je huidtype kent. Heb je een droge huid,JBCO gebruik dan minder castor olie. Als je een vette huid hebt, gebruik je meer castor olie. Het vinden van de juiste balans tussen de castor olie en plantaardige olie( naar keuze) zal niet in een keer gebeuren, maar met vallen en opstaan. Begin dus met een klein beetje. Hier zijn suggesties die je misschien kunnen helpen bij het vinden van de juiste balans:

Vette huid|| Probeer een mengsel met 30% castor olie en 70% plantaardige olie
Normale huid || Probeer een mengsel met 20% castor olie en 80% plantaardige olie
Droge huid|| Probeer een mengsel met 10% castor olie en 90% plantaardige olie

Nu kun je aan de slag! Breng het mengsel aan op gezicht in roterende bewegingen. De olie trekt al je make-up en vuil uit je huid. Pak een washandje en maak het warm met water. Leg het washandje op gezicht en wacht tot het afkoelt. Daarna veeg je je gezicht af. Je huid is schoon en voelt gehydrateerd aan.

2. Micellaire water

Een grote trend in beauty land zijn de hippe micellaire waters. De uit Frankrijk overgewaaide waters zijn vrij van zeep en hoef jemicellaire_water niet af te spoelen. De reinigende waters bevatten micellen moleculen. Dit zijn moleculen die vuil aan zich binden. Je brengt wat van de water aan op een watje en veegt je make-up er zo af. Het scheelt heel veel tijd en de waters zijn perfect voor de luiere dagen

Micellaire water is niet voor iedereen geschikt. Als je een hele vette huid hebt, kan het zijn dat je huid er niet helemaal schoon van wordt. Daarnaast is het altijd raadzaam om naast je micellaire water ook nog een diepere reiniging te doen. De waters dienen vooral om je make-up te verwijderen.

3. Zeep bar

Houd je niet van zeep uit een knijpflesje? Dan kun je ook een ouderwetse zeep blok kopen. african_black_soap_shampooAfrican Black Soap is heel erg populair. Black Soap, ook wel Alata of Anago soap genoemd, werd vroeger al veelvuldig gebruikt onder de Ghanese en Nigeriaanse bevolking. Voor de bereiding van deze zeep gebruikt men onder andere de basis ingrediënten; kookbananen, cacao bast, en palm olie. De kookbananen (plantain) bevatten een natuurlijke bron van vitamine A en E. Alle ingrediënten bij elkaar geven de zeep zijn authentieke geur, kleur en textuur. Naast deze natuurlijke basis ingrediënten voegt men ook weleens sheabutter toe aan de zeep wat de huid extra beschermt tegen uitdroging.

African Black Soap is te koop bij de afro shops.

4. Reinigingsmelkclarisonic

Elk huidverzorging merk heeft wel een reinigingsmelk in het assortiment. Deze gebruik je om je huid schoon te maken van make-up en vuil. Om de restjes van je reinigingsmelk te verwijderen, gebruik je daarna meestal nog een tonic. Het verwijdert de laatste onzuiverheden.

De reinigingsmelk kun je ook gebruiken met een reinigingsborstel. Heel populair zijn de borstels van Clarisonic. Deze belooft de huid 6x beter te reinigen dan met de hand. Het is een apparaat met een borsteltje dat roterende bewegingen maakt, de huid vuil en vet vrij maakt en diepgelegen onzuiverheden uit de poriën verwijdert. De Clarisonic is geen goedkoop apparaatje (vanaf €149). Wil je nog niet zoveel geld uitgeven, dan vind je goedkopere reinigingsborstels bij bijvoorbeeld de Blokker. Daarnaast kun je ook een ouderwetse gezichtsborstel kopen (bijvoorbeeld bij The Body Shop).

Genoeg opties dus om je gezicht te reinigen. Ik ben benieuwd op welke manier jij je gezicht schoonmaakt. Deel in de comments!

bron

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm