Black Hair

4 tips voor de perfecte twist out

IMG_20140807_140807

Je hebt misschien wel meer dan 50 filmpjes gezien en voldoende gelezen over hoe je het beste resultaat krijgt wanneer je een twist out wilt maken. En, tja, hoe moeilijk kan het zijn? Twee plukken om elkaar heen draaien en er enkele uren later weer uithalen. Toch krijg ook ik niet genoeg van alle nieuwe tips die ik tegen kom en ertoe leiden dat ik mijn kruldefinitie kan perfectioneren. Alhoewel het resultaat afhangt van je haartype en de manier waarop je haar op bepaalde producten reageert, kan ik je wel een aantal basistips geven die bijdragen aan de perfecte twist out:

1. Maak je twists op vochtig haar

Ik ben zelf geen fan van een twist out op ‘droog haar’. De combinatie van vochtig haar met je favoriete krullencreme of gel werkt uitstekend. Wanneer de producten gezamenlijk opdrogen, vergroot je de kans op een meer gedefinieerde krul. Op het etiket van de meeste krullencrèmes staat ook aangegeven dat het haar vochtig moet zijn voor het aanbrengen.

2. Gebruik de juiste producten voor jouw haar

De producten die je gebruikt voor je twist-out, bepalen voor een groot deel het resultaat. Welke producten je kiest is afhankelijk van het resultaat dat je wenst te bereiken. Wil je bijvoorbeeld:

Speel een beetje met de producten en ga op zoek naar wat voor jouw het beste werkt.

3. Maak de twists pas los wanneer je haar volledig droog is

Dit is een belangrijke tip. Maak je namelijk je twists al los, terwijl je haar nog vochtig is, dan krijg je een heel ander resultaat. Niet dat het niet mooi is, maar wanneer je gaat voor definitie, dan moet je ervoor zorgen dat je haar droog is tijdens het los maken. Voelt je haar nog niet droog na enkele uren? Gebruik dan even een föhn of ga voor enkele minuten onder de droogkap zitten. Overigens moet je de droogtijd van je haar niet onderschatten. Maak jij ‘ s avonds de twists in je haar en sta je ’s ochtends weer vroeg op om de twists los te maken, dan kan het zo zijn dat je haar nog niet droog is. Houd daar dus rekening mee.

4. Neem je tijd om de twists los te maken

Haastige spoed is zelden goed. En dat geldt ook wanneer je je twists moet los maken. Neem je tijd! Je moét ze immers wel één voor één los maken. Wat je zeker niet moet doen is de twist vanaf de wortel ‘uit elkaar trekken’. Zo vergroot je niet alleen de kans op het pluizen, maar beschadig je je haar ook veel sneller. In plaats daarvan, begin je dus bij de punten en draai je het haar tussen duim en wijsvinger in de tegengestelde richting. Voor wat extra moisture en glans kun je daarbij een olie gebruiken. Misschien klinkt dit alsof het uren gaat duren voordat je alle twists hebt los gemaakt, maar zodra je er een beetje handig in bent geworden heb je binnen enkele minuten een prachtige twist out.

 

Succes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies