Black Hair

4 tips om de juiste haarproducten te kiezen

We hebben het allemaal eens meegemaakt. De zoektocht naar het juiste haarproduct. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende merken dat je misschien het gevoel krijgt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen paniek.

6fef6d150bfa4e3623386f9017df9695

Hier heb je vier tips die je bij je zoektocht zullen helpen om eindelijk de juiste haar product te vinden die echt werken.

  1. Weet waar je naar opzoek bent.

Voor je een haar product gaat kopen, moet je bepalen wat je haar nodig heeft en waar je dus naar opzoek bent. Bestudeer je haar om te achterhalen wat er mist; is je haar bijvoorbeeld droog, dan heeft het een deep conditioner nodig of een olie om het haar te sealen.

  1. De ingrediëntenlijst.

De ingrediënten kunnen een verschil maken in de manier waarop een product werkt. Probeer je zelf in te laten met wat kennis over de verschillende ingrediënten. Wat is bijvoorbeeld het nut van ‘eieren’ in een shampoo? Als je van te voren weet wat voor product je graag zou willen uitproberen, google het eerst. Ook al sta je in de winkel, maak dan gebruik van je mobiele telefoon. Probeer de ingrediënten die je zou moeten ontwijken zoals sodium laureth sulfaten en parabenen te onthouden. De eerste vijf ingrediënten zijn de belangrijkste omdat een product daarvan het meest bevat. Grijp nu naar je fles shampoo of conditioner om te snappen wat ik bedoel. Als je een shampoo of conditioner gaat kopen moet de eerste ingrediënt water zijn. Water zorgt er  namelijk voor dat er genoeg vocht in je haarschachten achterblijft zodat je haar gemosturized wordt.

  1. Samples.

In plaats van heel veel geld uit te geven aan haar producten vraag eens in de winkel naar samples. Samples geven je een kans om het product uit te testen zonder dat je een hele fles moet kopen.

  1. Uitproberen en nog es uitproberen.

Soms gebruik je een product en zie je niet direct het resultaat. Het zit namelijk zo, jouw haar heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe producten. Mocht je een product hebben uitgeprobeerd en is deze niet goed bevallen, geef het nog een kans.
Het uitzoeken van haarproducten voor je natuurlijke haar is niet zo hard als je denkt. Hoe vaker je je haar bestudeerd, des te makkelijker het wordt en kan je in een paar tellen zien wat je haar nodig heeft.

foto

Hoe ga jij opzoek naar nieuwe haarproducten?