Black Hair

4 tekenen dat je haar een proteïne behandeling nodig heeft

Wanneer het op haarverzorging aankomt, zijn we gauw geneigd het zo zacht mogelijk te maken. Moisturizer, moisturizing conditioneren, deep conditioners en verschillende haarboters werken perfect om je haar te bevochtigen en zacht te maken. Echter, haar dat veel te zacht is, kan een averechts gevolg hebben. Het haar wordt zwak en kan snel breken. Een goede manier om dit te voorkomen, is door je moisturizing conditioner af te wisselen met een proteïne conditioner.

Proteine behandelingen dringen diep het haar binnen. Het gebruik van proteïne voorkomt dat je haar gaat breken, maakt het haar weer sterk en laat het haar glanzen. Je kunt er echt gezond haar mee bereiken.

Alhoewel proteine conditioners niet voor iedereen werken, zijn er toch een aantal redenen om het wel te gebruiken:

1. Als je je haar chemisch behandeld en/of kleurt

Een relaxer is eigenlijk best een aanslag op je haar. Het beschadigd je haar en haalt al de proteïne weg. Het haar droogt uit en breekt sneller. Ook wanneer je je haar kleurt, kun je last hebben van zwak en droog haar. Gebruik in dit geval wekelijks of tweewekelijks een proteïne conditioner.

2. Als je veel hitte gebruikt op je haar

Gebruik jij dagelijks of wekelijks een stijl- of krultang? Ook dan droog je je haar heel erg uit. Het is echt super belangrijk om erover te zorgen dat je haar voldoende moisture bevat voordat je hitte gebruikt. Haar dat in goede conditie is, zal minder schade krijgen door hitte dan haar dat al erg breekbaar en beschadigd is. Om het haar sterk te houden gebruik je wekelijks een proteïne conditioner. Zorg ervoor dat je na je proteïne vervolgt met een moisturizing deep conditioner.

proteine behandeling

Probeer deze Black Castor Oil Protein Conditioner eens! 

3. Als je haar breekt

Ook als je geen chemische behandeling in je haar hebt, je haar niet kleurt en geen hitte op je haar gebruikt, kan een proteïne behandeling nuttig zijn. Bijvoorbeeld als je haar heel erg breekt. En dan heb ik het niet over de normale haaruitval (we verliezen dagelijks zo’n 100 haren). Zie jij overal haren liggen (op je kussen, op je stoel, op je shirt, etc) en hoor je het gewoon breken als je je haar kamt? Ook dan kan een proteïne behandeling hulp bieden. Doe een intensieve proteïne behandeling totdat het breken stopt. Vervolgens verminder je de behandelingen naar 1x per maand.

4. Als je haar zijn elasticiteit mist

Je haar is elastisch. Het rekt uit en krimpt weer in. Dit noem je de haarelasticiteit. Als je gezond haar hebt, zal nat haar tot zo’n 30% van de originele lengte oprekken, en zonder te breken weer naar de originele lengte gaan. Ben je benieuwd of je haar gezond is? Dan kan je heel gemakkelijk de stretch test doen. Je trekt een haartje uit je hoofd en rekt deze uit. Rekt je haar meer dan normaal en breekt het dan af? Dan heeft je haar proteïne nodig. Je kunt deze test trouwens op droog en op nat haar doen.

Dit zijn de vier belangrijkste tekenen dat jij een proteïne conditioner nodig hebt. Maar misschien weet jij nog wel een andere reden om een proteïne conditioner te gebruiken. Deel dit dan in de comments!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm