Black Hair

4 manieren om je haar te stretchen

Als je haar krult, zie je nooit de volle lengte. Je hebt vast weleens de foto’s gezien van vrouwen waarvan het haar twee keer zo lang is, als ze eraan trekt. We houden absoluut van onze krullen, maar soms is het ook leuk en handig om de volle lengte te hebben. Stretching is dan een goed idee. En dat kan op verschillende manieren:

Bunning

bunning1

Na het wassen, breng je je leave-in conditioner en haarboter aan (dit kan op vochtig haar). Borstel het haar naar achter en maak twee staartjes. Twist beide staartjes en maak er een knot van. De volgende ochtend, als je haar droog is, kun je de staart en twists verwijderen. En voilà, je haar is gestretcht.

Je kunt dit trouwens ook gewoon op droog haar doen. Als je na het wassen bijvoorbeeld twists maakt voor een mooie twist-out haarstijl, maar na 4 dagen een knot in doet, zul je haar ook stretchen.

Vlechten of twisten

twists1

Vlecht of twist je haar op droog of vochtig haar (bijvoorbeeld na het wassen). Afhankelijk van de dikte van je haar, maak je 4 tot 8 vlechten/twists. Maak de vlechten/twists de volgende dag los. Je zult nog een krul van de vlechten hebben, deze kun je er uitkammen als je dat wenst.

Föhnen

fohnen

Het gaat snel, is effectief en je haar wordt er steil van. Föhnen kan iedereen en is handig als je direct je haar wil stretchen. Zorg ervoor dat je haar gewassen is, je een goede (proteïne) conditioner hebt gebruikt en

Banding

banding

Heb je voldoende tijd? Dan is de african banding methode iets om eens uit te proberen. Het biedt je qua looks hetzelfde resultaat als een blow out, maar dan volledig op de ‘natural’ manier. Je gebruikt namelijk helemaal geen hitte. Het enige wat je nodig hebt is voldoende elastiekjes of touw/wol. Plukje voor plukje wikkel je het wol om je haar. Gebruik je elastiekjes? Dan bind je meerdere elastiekjes om een plukje. Je zult merken dat je haar heel stijf gaat staan en dat is juist de bedoeling. Slaap er een nachtje mee en verwijder de volgende ochtend weer de elastiekjes of het wol. En klaar!

Welke manier(en) gebruik jij om je haar te stretchen?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm