4 manieren om het krimpen van je haar te voorkomen

shrinkage-hair-growth
Sommigen omarmen het, anderen vinden het verschrikkelijk. Feit is en blijft dat krullend haar krimpt. Bij de één veel meer dan bij de ander. Afhankelijk van de haarstijl die je wilt creëren, kan het soms handig zijn om je haar meer te stretchen en het krimpen te voorkomen. Hoe je dat doet? Deze tips kun je vast en zeker gebruiken:
1. Voldoende moisture
Zorg ervoor dat je haar voldoende moisture in zich heeft. Dat kun je doen door een moisturizer of leave-in conditioner te gebruiken. Wees niet zuinig met de hoeveelheid producten die je er in doet. Je haar mag best eventjes ‘nat’ aanvoelen. De producten zorgen ervoor dat je haar iets meer stretcht.
2. Staarten en knotten
Wat je vaak ziet bij krullend haar is dat, nadat je het hebt gestretcht door bijvoorbeeld twists te maken, je haar iedere dag verder krimpt. Dit krimpen kun je voorkomen door in de avond of zodra je thuis bent, je haar in een staart of knot te doen. Zo rek je het constant uit. Het klinkt raar, maar het werkt gewoon echt! Ook wanneer je gaat slapen laat je de staart of knot er gewoon in zitten.
3. Een klein beetje hitte
Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een föhn om je haar te stretchen. Doe dit alleen niet te vaak, omdat de hitte op den duur slecht is voor je haar. Wanneer je het toch doet, doe het dan volgens de tension methode, de meest veilig methode om je haar te föhnen. 
4. African Banding
Schermafbeelding 2014-06-24 om 21.45.19
Heb je voldoende tijd? Dan is de african banding methode iets om eens uit te proberen. Het biedt je qua looks hetzelfde resultaat als een blow out, maar dan volledig op de ‘natural’ manier. Je gebruikt namelijk helemaal geen hitte. Het enige wat je nodig hebt is voldoende elastiekjes of touw/wol. Plukje voor plukje wikkel je het wol om je haar. Gebruik je elastiekjes? Dan bind je meerdere elastiekjes om een plukje. Je zult merken dat je haar heel stijf gaat staan en dat is juist de bedoeling. Slaap er een nachtje mee en verwijder de volgende ochtend weer de elastiekjes of het wol. En klaar!

Welke methode is jouw favoriet?

6 REACTIES

  1. Ik ben nu al bijna een jaar naturel maar mijn haar groeit nog steeds niet goed heeft iemand een paar tips voor mij?

  2. Elke dag twisten, maar aangezien ik daar niet vaak zin in heb, slaap ik altijd met een knot. Dat rekt mijn haar idd wel uit (met de nodige pluis, maar pluis vind men tegenwoordig hip dus ik klaag niet)

  3. leuke methode, ik slaap ook met een staart om het uit te rekken, maar kleein beetje hitte geeft meer lengte. Ik ben een youtube channel begonnen ben van plan tips te geven over verzorging en diverse stylen te laten zien ik heb al een aantal dingetje geplaast ik zit vol ideeen dus als je interesse heb om te kijken op me channel: jjfoxy3 hairNcare.. thanks 😀

  4. misschien 1 tip voor Mervelina veel water drinken en je hoofdhuid masseren met bijv cocosolie, hier op myblack hair hebben ze ook een artikel over geschreven xx

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld