Black Hair

4 low budget haarverzorging tips

Haarverzorging hoeft niet duur te zijn. ‘Dure’ haarproducten zijn niet altijd nodig om goed voor je haar te kunnen zorgen. In deze post vind je 4 low budget haarverzorging tips, die jou uit de brand kunnen helpen om alsnog het beste uit je haar te halen, wanneer je niet genoeg geld of geen zin hebt, om dure haarproducten te kopen.

62d378e1bf2f933476aff8af25844293

GEBRUIK CONDITIONER VOOR MEERDERE DOELEN
Conditioner is zeker mijn en wellicht misschien ook jouw beste vriend. Een goede conditioner geeft extra vocht en vergemakkelijkt onze ontklit-sessies. Conditioner is een interessant haarproduct, omdat het gebruikt kan worden voor vele verschillende doeleinden. Om geld te besparen is het raadzaam om te investeren in een paar flessen goede conditioners. Ik gebruik bijvoorbeeld een goedkope conditioner voor het onklitten van mijn haar en een ‘dure’  voor mijn co-washes, als deep conditioner, of leave-in. Je kunt je conditioner manipuleren om al het bovenstaande te kunnen doen.
Vier conditioners die het proberen waard zijn: Aunt Jackie’s in control €8, Jane Carter Repleneshing Conditioner €15, Aubrey Organics Protein Conditioner €17 en Sheado Sheabutter & Raspberries Conditioner €19,95

TEA TREE
Voeg een beetje tea tree olie aan een handvol conditioner om je haar te ontdoen van overtollige build-up. Meng vervolgens je favoriete olie aan de conditioner en laat het zitten voor 20 minuten onder een droogkap of haarstomer. Het stoom of de droogkap zorgt ervoor dat je conditioner verspreid wordt over je haar. Hierdoor profiteert je al je haar van je conditioner, zonder dat je een halve fles moet gebruiken. Hierdoor bespaar je geld en kan je gerust investeren in een ‘duurdere’ conditioner.

PLASTIC TASJES
Gebruik plastic zakken voor je deep conditioning. Een deep conditioning is essentieel voor krullend en kroeshaar. Je hoeft, door het gebruik van een zak, geen geld uit te geven aan shower caps, tenzij je dit zelf graag wilt. De plastic zak is een goedkope manier om het beste uit je deep conditioner te halen en je hebt vast en zeker eentje liggen. Na het wassen van je haar, breng je een deep conditioner aan, plaats je de plastic zak op je hoofd en druk je je haar plat zodat de plastic zak helemaal kan ‘hechten’ aan het haar. Bind de handgrepen samen en stop ze eronder. Mocht je uit huis moeten, geen paniek. Zet een hoed of een muts op. Niemand zal het verschil zien of weten. Ik doe dit vaak genoeg. Hierdoor kan je wat vaker je haar deep conditionen, zonder er extra tijd voor vrij te maken.

4ad03efe8770925761f2c9755c874239 EEN GOEDE OLIE
Investeer in ten minste 1 goede olie. Teveel producten zijn niet altijd nodig om goed voor je haar te zorgen.  Er zijn tal van oliën die vele voordelen hebben voor natuurlijk haar.  Kies je favoriete olie en gebruik het, net als met de conditioner, voor verschillende doeleinden. Olie is bijvoorbeeld goed voor pre-poo, oliespoelingen, hot oil treatment, het sealen van haar en zelfs het tegen gaan van pluizig haar. Oliën zoals: kokos en extra virgin olijfolie vind je in de supermarkt of toko’s. Ze zijn niet duur, dus experimenteer met de verschillende oliën en zie welke, voor jouw haartype geschikt is.

Wat zijn jouw low budget tips?