Black Hair

3x Pre Poo Behandelingen

sx_pre_poo

Een pre poo behandeling is meestal een oliebehandeling die je doet voordat je je haar gaat wassen. Maar je kunt ook andere ingrediënten gebruiken voor de pre poo. Deze behandeling heeft verschillende voordelen. Zo zorgt een pre poo ervoor dat je haar meer moisture vasthoudt na het wassen. Vooral als je vaak hitte gebruikt, is dit aan te raden. Daarnaast wassen veel shampoos je natuurlijke olie weg en wordt dit door een pre poo voorkomen. En een pre poo kun je gemakkelijk gebruiken om je haar mee uit te kammen. Je haar uitkammen voor het wassen is sowieso een must. Met een olie erin gaat het stukken makkelijker. Genoeg voordelen om je haar te behandelen voor het wassen dus. Deze 3 pre poo behandelingen kun je proberen:

1.Standaard pre poo

De ‘standaard pre poo’ is een pre poo behandeling die je altijd kunt gebruiken als je haar in goede conditie is. Het is een verzorgende olie die je haaruitval verminderd en het gemakkelijker maakt om je haar uit te kammen. Je kunt er eventueel ook een aantal druppels pepermuntolie aan toevoegen om haargroei te stimuleren. Breng pluk voor pluk de olie(mix) aan en masseer ook je hoofdhuid. Laat het 30 minuten intrekken voordat je je haar wast. Je kunt er eventueel ook een ‘nacht behandeling’ van maken en de volgende dag pas je haar wassen.

2. Proteine pre poo

De proteine pre poo is voornamelijk nodig als je chemisch behandeld haar hebt of je haar hebt gekleurd. Ook als je natural bent, kun je van deze pre poo profiteren. Je hebt proteïne nodig als je haar zwak en broos is. Je merkt dit onder andere als je haar heel ver kan rekken, voordat het breekt. Je haar heeft dan teveel moisture. De balans tussen proteïne en moisture is weg. Een lekkere pre poo proteïne behandeling kun je maken door twee eieren, een lepel honing en olijfolie te mixen in een kom. Breng het aan op je haar, doe een kap op en laat het een halfuur intrekken voor het wassen.

3. Conditioner pre poo

Voor de conditioner pre poo gebruik je een conditioner op waterbasis, omdat die snel het haar intrekt en makkelijk te verspreiden is. Een conditioner op waterbasis heft ‘water/aqua’ als eerste ingrediënt op de ingrediënten lijst. Breng d conditioner aan van wortel tot punt. Ook de conditioner laat je voor 30 minuten intrekken voordat je je haar gaat wassen met shampoo.

Good luck!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm