Black Hair

3x Natuurlijke ‘gels’ om je haar plat te krijgen

Je kent het vast wel; je wilt graag een knot of staart maken, maar het haar – dat plat moet liggen – blijft maar omhoog springen. Dan kun je natuurlijk naar de eerste de beste gel grijpen, maar er zijn ook eenvoudige manieren om je eigen gel te maken. Onze favoriete alternatieven zijn:

(Jamaican Black) Castor Olie

JBCO

Je kunt hiervoor gebruik maken van gewone castor olie of Jamaican Black Castor Oil. Het maakt niet zoveel verschil. Gewone castor olie is alleen ietsjes dikker. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is eerst wat water in je haar doen. Daarna doe je een klein beetje castor olie in je hand en verspreid dit op de plekken waar nodig. Met een borstel maak je alles nog wat gladder en platter. Als je nog tijd hebt, kun je ook voor 10 minuten een satijnen doek binden. Dit maakt het nog wat platter. Je haar blijft de hele dag perfect zitten!

Aloë Vera Gel

Aloe Vera Gel _verkoelend _De Tuinen

Aloë vera is echt een wonderplant. Het bestaat onder andere uit water, 20 mineralen, 12 vitaminen en 18 aminozuren. Daarnaast heeft het de eigenschappen om je haar van moisture te voorzien. Aloë vera gel is te koop in natuurwinkels, maar ook heel veel te vinden in online shops. Ook hier gebruik je eerst een beetje water op de plek waar je de gel gaat aanbrengen. Gebruik een beetje aloë vera gel en bindt eventueel een satijnen doek op je hoofd.

Lijnzaad gel

flaxseedgelsoyl10 copy

Lijnzaad gel  heeft van nature een hydraterende, en licht fixerende werking. Daarnaast is lijnzaad erg rijk aan omega-3 vetzuren die dik en glanzend haar helpen bevorderen. Het leuke is, dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken. Bekijk hier wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan. Deze gel geeft een hele mooie glans en wordt een klein beetje har als het droog is.

Gebruik jij weleens natuurlijke haar gels?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm