Black Hair

3x must have producten voor het slapen gaan

Als je eenmaal begint met het goed verzorgen van je haar, hoort daar ook een goede nachtverzorging bij. Natuurlijk weten we van het satijnen doekje. Deze mag gewoon echt niet ontbreken. Maar welke producten kun je voordat je gaat slapen gebruiken, zodat je in de ochtend gevoed en sterk haar hebt? (p.s. dit is speciaal voor dames met relaxed haar)

Proteine
Heb last van haar dat zwak is en snel breekt? Dan kun je voordat je gaat slapen je haar behandelen met een product dat proteine bevat. Dit maakt het haar weer sterker. Er zijn verschillende haarproducten die proteine bevatten. De Proteine spray van Less is More bevat onder andere tarwe eiwitten (maakt je haar sterk en zorgt ervoor dat het vocht in je haar behouden blijft) en aloe vera voor sterk en gehydrateert haar.

Je kunt ook zelf je favorite olie mixen met bijvoorbeel kokosmelk. Kokosmelk bevat veel eiwitten en wordt vaak als lichte proteine behandeling gebruikt.

Moisture
Droog en ondervoed haar is een belangrijke reden van haar dat breekt en futloos is. Gebruik om de dag of dagelijks(afhankelijk van je haar) een goede moisturizer of leave in conditioner op waterbasis, bijvoorbeeld Mixed Chicks Leave In Conditioner.

Je kunt ook een olie gebruiken als moisturizer. Goede olien zijn kokosolie, olijf olie en avocado olie.

Ceramide
Is je moisture en proteine eenmaal op peil, dan is de ceramide conditioner ook nog een must. Ceramide is een natuurlijke olie die te vinden is op de haarschubben en als een soort cement dient om de haarschubben bij elkaar te houden. Het zorgt er dus voor dat de proteine en moisture in het haar beschermt wordt. Mizani H20 Intense Strenghtening Night Time Treatment is een conditioner die ceramide bevat.

Ook ceramide is in verschillende olien te vinden. Zo kun je gebruik maken van o.a. zonnebloem olie en gerstemout olie om je haar te voorzien van de nodige ceramide.

Het gebruik van producten met proteine, moisture en ceramide is niet voor iedereen een must. Afhankelijk van de behoefte van je haar kies je voor een bepaald product of combineer je verschillende producten/olien met elkaar. Het uiteindelijke doel is om je moisture en proteine in balans te brengen, zodat je wakker wordt met gezond(er) haar!

Welke producten gebruik jij voordat je gaat slapen?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm