Beauty

3x langere échte wimpers

Langere wimpers kun je gewoon in de winkel kopen en opplakken. Of je gaat langs de schoonheidssalon waar de ‘one by one‘ of plukjes worden aangebracht. Maar het zou natuurlijk leuker zijn als je van jezelf lange wimpers hebt. Of in elk geval de illusie kunt wekken dat je wimpers veel langer zijn. Gelukkig heb je genoeg opties!

1. Castor olie

Castor olie werkt fantastisch om de haargroei te stimuleren. Ook voor je wimpers doet het wonderen. Het schijnt echt dat je door het gebruik van castor olie lange wimpers krijgt. Het enige wat je wel nodig hebt is geduld en discipline. Het moet namelijk een dagelijkse routine voor je worden om de castorolie goed over tussen je wimpers te smeren.

Om dit te kunnen doen, gebruik je allereerst een klein borsteltje. Dit kan een oud mascara borsteltje zijn. Deze dip je vervolgens in de castorolie. Daarna breng je het op je wimpers aan net zoals je dat doet wanneer je mascara op doet.

De resultaten zijn niet binnen één dag te zien. Bij sommigen duurt het maanden, bij anderen slechts een paar weken. Het hangt sowieso ook af van hoe snel je eigen haar groeit en wat je nog meer doet om de haargroei te versnellen.

2. 3d Fiber mascara

Eigenlijk is dit een beetje half vals/half echt. Met fiber mascara breng je namelijk door middel van een mascara hele kleine haartjes aan op je wimpers. De bijbehorende gel en je eigen mascara zorgen ervoor dat de haartjes ‘vast’ blijven zitten en je dus vollere wimpers krijgt.

Heel populair in Amerika tegenwoordig, zijn de 3d fiber lashes van het merk Younique. Toets maar even in op YouTube en je vindt er genoeg beauty tutorials over. Ik vond toevallig een Facebook Pagina van een Nederlands bedrijf dat deze mascara ook verkoopt. Deze mascara werkt als volgt:

  • Je brengt eerst je eigen favoriete mascara aan
  • In de mascara set van Younique zitten twee mascara’s. De eerste die je moet gebruiken is de gel. Deze breng je dus aan nadat je je mascara hebt gebruikt.
  • Voordat de gel droogt, gebruik je de fiber mascara.
  • Je sluit vervolgens weer af met de gel mascara.

Deze twee dames hebben het product geprobeerd en beide een iets andere mening erover. Heel handig om even te bekijken wanneer je overweegt deze mascara aan te schaffen.

3. Lash serum

En dan heb je nog de populaire wimper serums. Met een kwastje breng je dagelijks het serum aan op je wimpers. Het moet voor vollere en langere wimpers zorgen. Het duurt gemiddeld zo’n vier weken voordat je resultaat ziet.

De meeste wimper serums bevatten het ingrediënt prostaglandine. Het stimuleert de  haarwortel, verlengt de groeifase en gaat uitval van wimpers tegen. De wimpers worden vaak ook wat donkerder van kleur.  Voor een serum betaal je tussen de 40 en 100 euro, afhankelijk van de hoeveelheid.

Er zijn online best veel positieve reviews over bekende wimper serums (bijvoorbeeld Revitalash) te vinden. De meeste vrouwen krijgen er langere wimpers door:

revitalash copy

Het nadeel van wimper serums is dat je het moet blijven gebruiken om het resultaat te blijven zien. Je wimpers vernieuwen zich elke 6 tot 8 weken. Wimper serums verlengen de groeifase van je wimpers. Zodra je stopt met het serum, zal de normale cyclus weer verder gaan.

Populaire wimper serums zijn: Revitalash en Realash. Naast de wat duurdere wimper serums, heeft Etos ook een wimperserum van €5,99. Geen idee of dat goed werkt. Ook bij de Douglas en Ici Paris zijn de serums van verschillende merken te verkrijgen.

 Wil jij graag langere wimpers?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm