infused_water
Black Hair

3x infused water recepten voor langer haar

Het wordt weer warmer buiten. Heerlijk! Dat betekent ook dat je meer vocht tot je moet nemen. De hele dag water drinken kan vervelen, daarom zijn wij zo’n fan van infused water. Hierbij voeg je fruit en/of groentes toe aan je water. Net zo gezond, maar meer gevarieerd dus dat verveelt minder snel. En als je ook nog eens fruit toevoegt dat bijdraagt aan de groei van je haar, heb je natuurlijk helemaal de jackpot. Daarom hier 3 infused water recepten die bijdragen aan langer haar!

Maar eerst…

Voordat we de recepten met je delen, hebben we een hele goede tip voor je! Je kunt natuurlijk het fruit en/of groente gewoon in een glas doen en water toevoegen. Laat het even intrekken en je hebt heerlijk water met een smaakje. Maar tijdens het drinken kan het fruit best in de weg zitten. Een goede manier om dit tegen te gaan, is door gebruik te maken van een waterfles met infuser. De waterflessen van Waterprep hebben zo’n handig opvangbakje waar je het fruit en groente in plaatst! De flessen zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren.

infused-water

 

En dan nu over naar de recepten!

1. Aardbei + citroen

infused_water

Aardbeien zitten bomvol anti-oxidanten en citroen is een uitstekende anti-aging wapen vanwege de herstellende eigenschappen voor haar, huid én nagels. Daarnaast bevat citroen ook veel vitamine C wat ervoor zorgt dat je haar sterker wordt. Het geeft het haar meer glans en voorkomt droog en pluizig haar. Ook bevorderd citroen de bloedcirculatie wat zorgt voor een betere haargroei.

Als laatste is is de combinatie aardbei en citroen heerlijk fris met een licht zoete smaak!

2. Bramen + frambozen + aardbeien + mint

infused_water

Frambozen en bramen zitten vol met biotine. Deze vitamine behoort bij de B-vitaminen. Biotine speelt een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, eiwitten en vetzuren. Bovendien stimuleert biotine de haargroei en helpt het de huid gezond te houden. De voordelen van aardbei kon je hierboven al lezen. Mint geeft het water een extra lekker smaakje.

3. Citroen + sinaasappel + gember

infused_water

Net als citroen is sinaasappel een goede bron van vitamine C. Daarnaast is deze vrucht ook rijk aan beta-caroteen en magnesium die de haargroei stimuleert. Gember bevat alle vitamine en mineralen voor een betere haargroei.

Zelf proeven?

Afhankelijk van wat jij lekker vindt, maak je uiteraard de keuze voor jouw infused water. Hier hebben we slechts drie recepten genoemd, maar je begrijpt dat de combinaties eindeloos zijn! Daarom nodigen we je graag uit om het zelf eens te proberen tijdens ons event Party Over Hair op 10 juli in Tolhuistuin Amsterdam. Daar zijn de dames van Waterprep aanwezig om je tips te geven over infused water en natuurlijk kun je direct de waterflesjes met infuser kopen.

Heb jij nog geen tickets voor Party Over Hair? Bestel dan hier je kaartjes (nog t/m 26 krijg je 5 euro korting op je entree!)

foto’s: pinterest, nutritionstripped.com en waterprep.nl

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm