3x hoofdhuid behandelingen

black woman scalp
Niet alleen je haar heeft voldoende vocht nodig. Ook je hoofdhuid moet je goed verzorgen voor gezond en mooi haar. Veel vrouwen hebben last van een droge hoofdhuid door bijvoorbeeld het gebruik van haargels, haardrogers of teveel shampoo (met SLS). Natuurlijk kun je hier wat tegen doen:
1. Hairspray
Hairsprays kun je kopen in de winkel of heel gemakkelijk zelf maken. Mix bijvoorbeeld water met tea tree olie en spray een paar keer per week op je hoofdhuid. Gebruik niet te zware olien, maar juist iets wat snel en makkelijke geabsorbeerd kan worden door je hoofdhuid.
Een heerlijk homemade hairspray recept is:
4 delen rozenwater
1 tot 2 delen glycerine
Rozenwater is echt wonderwater, dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Het heeft hydraterende en voedende eigenschappen en is heel erg goed voor je hoofdhuid. De lekkere geur krijg je er ook nog eens gratis bij! Glycerine is een natuurlijke bevochtigingsmiddel dat het haar ook nog eens versterkt. Mix rozenwater en glycerine en je hebt een super moisturizer!
2. Voeding
Eet gezond en gevarieerd met veel vers fruit en rauwe groentes. Beperk het eten van teveel zetmeel, vet en verwerkt eten. Drink voldoende water. Een heerlijk recept is bijvoorbeeld zalm(vol met Omega 3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer) met spinazie (vitamine A&C).
3. Hoofdmassage
Hoofdmassages stimuleren de doorbloeding van je hoofdhuid. In combinatie met een goede olie, voed je tegelijkertijd ook nog eens de hoofdhuid.
Er bestaan heel veel technieken die beschrijven hoe je je hoofdhuid het beste kunt masseren. Een gemakkelijke manier is door je vingertoppen te gebruiken. Maak rustige en kleine roterende bewegingen over je gehele hoofdhuid. Start voorin en eindig achterin.

Besteed jij voldoende aandacht aan je hoofdhuid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in