3x Citroentips

Voor je haar. Onder je oksels. Je huid. En zelfs voor je maag. Dat citroen een positieve werking heeft op je lichaam werd mij vroeger al door mijn oma ingeprent. Voelde ik me niet goed, dan kreeg ik thee mét citroensap. Vond ze dat mijn huid niet zuiver genoeg was? Dan kreeg ik al snel een halve citroen in mijn handen gedrukt met de boodschap mijn huid ermee te reinigen. En ook werd mij de citroen altijd als het ultieme substituut aangeboden, wanneer er even geen deodorant in de buurt was. Lees de drie beste citroen tips!

1. Citroensap voor vettig haar
Pers het sap van een halve citroen uit en was je haar zoals je gewend bent. Je kunt daarvoor je favoriete shampoo gebruiken. Vooral wanneer je last hebt van  vettig haar, is het gebruik van citroensap aan te raden. Voeg bij de laatste spoelbeurt een beetje citroensap toe.

2 Een masker van citroen
Een aantal druppels citroensap gemixt met gekookt water reinigt je gezicht al heel er goed. Je doffe huid zal hierna weer fris aanvoelen.  Dit mede dankzij de hoge vitamine C gehalte van citroen. Wil je meer? Maak dan je eigen masker met citroen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Probeer eens een mix van citroensap, yoghurt, geklopt eiwit en honing. Pureer deze ingredienten in een blender en smeer het op je gezicht. Na ongeveer 15-20 minuten spoel je je gezicht af met lauwwarm water.

3. Citroen voor je tanden
Citroen heeft een blekende eigenschap. Het wordt daarom ook vaak door vrouwen gebruikt om op een natuurlijk manier het haar lichter te maken. Naast je haar, kun je er ook je tanden ‘witter’ mee maken. Gebruik daarvoor de schil van een citroen en wrijf deze dagelijks over je tanden. Na enkele weken zul je het resultaat merken!

4 REACTIES

 1. Prachtige site. Go girls!
  Cool zeg, deze tips! Vooral over haar en tanden!
  Zelf zweer ik al 21 jaar bij de Citroensapkuur. Steeds
  10 dagen al dat ge-eet even parkeren werkt niet alleen
  louterend voor mn binnenwerk maar geeft mij ook een
  time-out van het materiele leven. Heerlijk die rust, die ook
  goed is voor ziel en geest trouwens! Hedy-jane

 2. Voor het bleken van je tanden gebruik je de citroen schil.
  Alleen is het mij niet duidelijk als je de binnen of buitenkant van de schil tegen je tanden aan moet wrijven.
  Graag een reactie hierop.
  Verder goede tips en informatieve site.
  Afz. Natural

 3. op youtube was er een vrouw die gebruikte citroen als tonic.
  het schijnt dat citroen pigmentvlekken verminderd.

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld