Black Hair

3 x protective hairstyles, zonder nephaar

Als je denkt aan manieren om je haar te beschermen, ook bekend als protective hairstyle, denken sommigen vaak aan boxbraids, weave, pruiken, cornrows enzovoorts.

Wij leven in een land met vier seizoenen waardoor het soms lastig kan zijn om out of the box te denken. Vooral in de winter dragen we vaak protective hairstyles. Dit houdt in dat je je haar wegstopt door middel van een haarstijl die je puntjes beschermen. De protective hairstyle wordt ook gezien als een ‘low manipulation’ style: hoe minder je je haar manipuleert, hoe sneller het groeit.

Een ‘low manipulation’ style heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Ik geef je drie manieren om je haar te beschermen zonder nephaar.

1. HEAD WRAPS

c4edffc62071f1cf468148ab91eb1746

Ze zijn stylish, funky en prachtig om te zien. Een head wrap kan je het hele jaar door dragen. In de winter, zomer, lente. Ze zien er altijd fabolous uit. In de zomer beschermt het je haar tegen de uv stralingen en in de winter tegen de droge lucht en sneeuw. Met een head wrap heb je nooit meer een bad hair day!

2. HOEDEN

1d967f08727f77bf891c4bb3cfc9bd48

Wanneer ik niet genoeg tijd heb om mijn haar te doen, draag ik een hoed. Net zoals de head wraps komen ze in verschillende kleuren. Elke naturalista moet minstens 1 hoed in haar bezit hebben. Je afro puf of krullen komen er prachtig onderuit.

3. ROLLERS

60f7476e1b4f6bfe0a8ee0f6d0115763

Rollers zijn timeless. Vroeger vond ik het vreselijk om ermee te slapen. Tegenwoordig is er niet veel veranderd maaris het aanbod van rollers wat groter. Je kan flexi-rods, perm rods of zelfs rietjes gebruiken om hitteloze krullen te creëren.

Welke ‘low maintenance’ pas jij toe?