Black Hair

3 x knotten met box braids

frontphoto buns

Wie houdt er nou niet van knotten? De meest overdreven en prachtige knotten kun je maken met nep haar. Solange en Beyoncé zijn voorbeelden van vrouwen die we vaker hebben gezien met een grote knot op hun hoofd. Ik laat je zien hoe je heel gemakkelijk zelf drie verschillende knotten met box braids kunt maken.

 

De Braided Bun

Knotten met box braids The Braided Bun

 De braided bun is de ideale knot voor een zakelijke meeting.Het heeft tevens ‘iets’ elegants en het staat  heel erg netjes. Zo maak je ‘em:

 

The Braided Bun stap 1 en 2

 Stap 1 en 2: Gebruik een grote elastiek om een hoge paardenstaart in je haar te maken. Je kunt hiervoor ook een haarband gebruiken. Heb je geen grote elastiek in huis, maar wel een oude panty? Knip dan de bovenkant van de panty af (daar waar de panty om je middel zit). Dat is namelijk een hele handige elastiek om te gebruiken wanneer je je haar hebt gevlochten!

 

The Braided Bun stap 3 en 4

Stap 3 en 4: Verdeel de staart in twee gelijke delen en vlecht beide delen helemaal tot de puntjes

 

The Braided Bun stap 5 en 6

Stap 5 en 6: Je hebt nu twee grote vlechten in je paardenstaart gemaakt. Wikkel de ene strak om de staart heen en stop de puntjes terug in het elastiekje. Mocht het niet goed vast blijven zitten, gebruik dan een haarspeld. Doe hetzelfde met de andere vlecht, maar draai deze in de tegengestelde richting.

The Braided Bun finish

Klaar! Je hebt nu je Braided Bun!

De Flower Bun

Knotten met box braids The flower Bun

 

Heb je iets meer tijd en ga je naar een leuk feestje? Dan is de Flower Bun een goed idee! Zo maak je de flower bun:

The flower Bun stap 1 en 2

 Stap 1 en 2: Begin weer met een hoge staart. Pak een aantal vlechten uit de staart tussen twee vingers en draai het haar om elkaar heen.

The flower Bun stap 3 en 4

 Stap 3 en 4: Draai het haar lang genoeg door, zodat het vanzelf een ‘krul’ maakt. Je krijgt zo het effect van een bloem. De haarpunten stop je weg in het midden van de ‘bloem’ of onder je elastiek.

 The flower Bun stap 5 en finish

Stap 5: Herhaal stap 2 tot en met 4, totdat je al het haar uit je paardenstaart hebt gebruikt. Je kunt als je het leuk vindt ook varieren in de grote van de ‘bloemen’ die je maakt, door de ene keer meerdere of minder vlechten te draaien.

 De Simple Bun

knotten met boxbraids The Simple Bun-alles

 Dit is de meest simpele knot van alledrie, maar ook super leuk om eens te proberen. Zo maak je de Simple Bun:

The Simple Bun stap 1 en 2

Stap 1 en 2: Ook voor deze knot, start je weer met een hoge paardenstaart. Verdeel vervolgens het haar in twee gelijke delen.

The Simple Bun stap 3 en 4

Stap 3 en 4: Begin het haar van één van de delen om elkaar heen te draaien en breng het haar omhoog, terwijl je de richting van je knot bepaalt. Tijdens het draaien pak je vervolgens iedere keer een beetje haar van het andere deel mee.

The Simple Bun stap 5 en 6

Stap  5 en 6: Blijf het haar draaien totdat je bij de punten bent. De punten stop je dan terug in je knot.  

The Simple Bun stap finish

 

3 x tips over het verzorgen van je box braids

  1. Zorg ervoor dat je eigen haar nog voldoende moisture krijgt. Het makkelijkste is om hiervoor een hair spritz te gebruiken.
  2. Probeer eens de Hair Spritz van Jane Carter Solutions. Gebruik dagelijks een olie, zoals castorolie, kokosolie of Gleau oil. Dit voor de verzorging van je eigen haar en om de nepvlechten wat glans te geven.
  3. Was je haar twee wekelijks. Je kunt dit doen met een normale shampoo of met een droogshampoo.

Behalve de knot, kun je met box braids veel meer haarstijlen creëren. Bekijk hier 30 verschillende haarstijlen met box braids.

 

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies