Black Hair

3 twist out don’ts

aisha_1Waar iedere natural hair girl bijna écht om kan huilen? Een mislukte twist out! Want wat is dat zonde van de lange uren die je maakte om de twists in je haar te krijgen. En het is natuurlijk helemaal verschrikkelijk dat je haar niet zit, zoals je het zou willen. Waarschijnlijk ben je niet de enige die dat wel eens is overkomen. Daarom: 3 dingen die je niet moet doen wanneer je de perfecte twist-out wilt maken.

1. Je twists los draaien wanneer je haar nog vochtig is

Persoonlijk vind ik twist-outs er het mooiste uit zien wanneer de twist zijn gedraaid op nat/vochtig haar. De enige voorwaarde die dan nog geldt is dat wanneer je de twists vervolgens los draait, je haar echt kurkdroog moet zijn. Je twists losmaken wanneer je haar nog vochtig is, resulteert in minder definitie. Bovendien zakken je krullen daardoor ook veel sneller uit (kan al binnen enkele minuten tot uren!). Zonde dus van je tijd.

Velen van ons twisten heel vaak tot ’s avonds laat. Als het je bedoeling is om vervolgens ’s ochtends vroeg je twists los te maken, dan is de kans groot dat je haar nog vochtig is. Wil je toch graag een twist-out als haarstijl voor die dag? Dan is het slim om een aantal minuten onder de droogkap te gaan zitten of een föhn te gebruiken. Vind je het niet erg om met je twists rond te lopen? Doe dat dan ook nog een dagje. Ook met twists kun je heel veel leuke haarstijlen maken. Ik creëer bijvoorbeeld vaak een neppe knot met nephaar. Lees hier hoe ik dat doe.

2. Haastig je twists los maken

Als er een ding is wat je zeker moet hebben wanneer je twist-out wilt maken, dan is dat ‘voldoende tijd’. Neem ’s ochtends je tijd om de twists een voor een los te maken. Pak met een hand je twist vast bij de wortel. Gebruik je favoriete olie en smeer deze tussen je duim en wijsvinger van je andere hand. Draai vervolgens je twist los.

Heb je haast en trek je de twists gewoon snel uit elkaar? Dan is de kans groot dat je haar gaat pluizen. Ga je voor een gedefinieerde krul? Dan wil je dat dus zo veel mogelijk voorkomen. Lees hier meer over het losmaken van je twists. 

3. Slapen zonder bescherming

Wellicht weet je dit al en heb je er al heel vaak over gelezen: slaap altijd met een (satijnen) doek op je hoofd. Het werkt echt! Zo voorkom je namelijk dat je haar gaat schuren tegen je kussen (zorgt ook voor haarbreuk) en je twists gaan pluizen. Nog een goede tip: wanneer je gaat slapen met je twists, maak dan eerst een hoge staart. Wanneer je haar niet lang genoeg is, maak je twee hoge staarten. Zo stretch je je twistst.Vervolgens bind je de doek om je hoofd. Dit heet de Ananas methode. Deze methode kun je elke avond hanteren, ook nadat je je twists al hebt los gemaakt. Lees hier meer over de Ananas methode.

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies