3 tips voor langer haar

lang haar_c

Langer haar? Dan koop je toch extensions! hahah, nee hoor. Natuurlijk is dat ook een optie, maar als je je eigen haar wilt laten groeien zul je toch iets meer geduld moeten hebben. Wij hebben de 3 beste tips om je haar te laten groeien:
1. Leer je haar te verzorgen
Je haar leren verzorgen is het allerbelangrijkste. Je haar groeit er niet alleen maar door, maar ziet er ook mooier en gezonder uit als je het goed verzorgd. Creëer je eigen haarroutine en gebruik hierin de 3 basis onderdelen: Moisturizer, styling, sealing. Het vinden van de juiste producten kan soms wat tijd in beslag nemen, maar het is juist fijn om te weten wat wel en niet goed werkt op jouw haar.  Ook de manier waarop je je haar kamt en borstelt zijn van invloed op de groei van je haar. Kam je haar vanuit de punten en werk naar boven toe tijdens het uitkomen. Of leer de techniek van vinger kammen. Wees gewoon lief voor je haar. Naast je haarverzorging is je algehele gezondheid misschien wel veel belangrijker om lang haar te krijgen. Eet gezond en sport minimaal 3 keer per week. Dat moet lukken toch 😉
2. Protective styles
Beschermende haarstijlen zorgen ervoor dat je haar niet teveel belast worden. Dit zijn geen saaie kapsels, maar kunnen juist heel leuk zijn, zoals twists, weaves en vlechten. Natuurlijk kun je zo af en toe wel een stijltang gebruiken of je haar los dragen. Belangrijks is wel dat je daar dan maatregelingen voor neemt. Varieer ook in je beschermende haarstijlen. Dus niet elke dag een knot of weken lang een weave dragen.
3. Accepteer de groei van je haar
Als je dan eenmaal de perfecte haar routine hebt gevonden en je op een goede manier je haar beschermt, moet je accepteren dat je haar gemiddeld 1cm per jaar maand groeit. Bij sommige vrouwen gaat het harder dan bij anderen. Belangrijk is in elk geval dat je haar niet breekt door slechte verzorging. Als laatste heeft je haar ook nog een maximale lengte. Waarschijnlijk weet jij helemaal niet wat je maximale lengte is. Bekijk eens foto’s van vroeger of van de vrouwen in je familie met hun natuurlijk haar. Hoe lang was dat? Daar kun je het wel een beetje mee vergelijken.

Heb jij nog tips voor langer haar?

foto: pinterest

4 REACTIES

  1. Correctie: haar groeit gemiddeld 10- 12 cm per jaar en gemiddeld 1 cm per maand, klinkt toch wat hoopvoller haha 😉

  2. Ik heb weleens op jullie pagina en andere pagina’s gelezen dat er geen maximale haarlengte bestaat. En dat klopt ook want je haar blijft groeien. Je haar blijft kort door veelvuldig punten en door dat het breekt. Het is dus tegenstrijdig wat jullie hier schrijven.

  3. Hey RAQ,
    Je haar groeit in een cyclus met een begin-, overgang- en rustfase. In de rustfase valt je haar uit en krijg je weer nieuw haar. Hoe lang het duurt voordat je haar de rustfase heeft bereikt, is per persoon verschillend. Daarom verschilt ook de maximale haarlengte per persoon.
    meer hier: http://www.kapsels.net/haarvragen/haarfases.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in