Black Hair

3 super tips om je haar na het kleuren in top conditie te houden

purple hair curls

Yes. Je hebt het eindelijk gedaan. Je haar heeft een prachtige kleur. Je hebt vooraf de kokos0lie-methode gebruikt om je haar te kleuren en je bent helemaal klaar voor de zomer. Maar hoe zorg je ervoor dat je haar ook zo mooi blijft? We weten namelijk allemaal dat het kleuren van ons haar voor beschadiging kan zorgen. Vooral haar dat al gerelaxed is of krullend haar is extra gevoelig voor chemische processen. Toch kun je door hele simpele dingen te doen, je haar in top conditie houden.

Geef je haar wekelijks een proteïne behandeling

Na het bleken en kleuren van je haar, moet je je haar weer sterk krijgen. En daar zijn de proteïne behandelingen heel goed voor. Proteïne dringt diep het haar binnen. Het gebruik van proteïne voorkomt dat je haar gaat breken, maakt het haar weer sterk en laat het haar glanzen. Meer daarover lees je hier

Vermijd sulfaten

Gebruik je een shampoo? Of andere haarproducten. Vermijd dan zeker de sulfaten. Behalve dat ze je haar schade aan richten, schijnt het ook nog zo te zijn dat door deze sulfaten je haarkleur sneller vervaagt.

Gebruik lauw warm water in plaats van warm water om je haar te wassen

Hoe heerlijk is het om onder een super warme douche te staan? Waarschijnlijk was je je haar met lekker warm water, maar waneer je je haar hebt gekleurd zul je toch even op je tanden moeten bijten onder die iets minder warme kraan. Het is dan namelijk beter om je haar met lauw water te wassen. Door warm water te gebruiken vervaagt namelijk ook eerder je haarkleur.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies