Black Hair

3 Redenen waarom je pepermuntolie in huis moet hebben

peppermint-oil

De eerste keer dat ik iets van mint in mijn haren deed, was toen ik de shampoo van Curls by Dr.Miracles uit probeerde. Wat een heerlijk gevoel was dat. De combinatie van de geur en de tinteling op mijn hoofdhuid, vond ik echt geweldig. Sindsdien heb ik zelf altijd een flesje pepermuntolie staan. Ik kan dan zelf de olie toevoegen aan mijn shampoo of conditioner. Je kunt het ook gebruiken om een eigen oliemix mee te maken. Drie druppels is trouwens meer dan genoeg. Ik heb weleens teveel pepermunt olie gebruikt en toen kreeg ik wat schilfers op mijn hoofdhuid.

Naast dat het gevoel van pepermunt olie op de hoofdhuid lekker aanvoelt, zijn er nog andere voordelen voor het gebruik van deze olie:

[highlight color=’#82458a’ text-color=’#ffffff’] 1. Voorkomt een droge hoofdhuid[/highlight]

Pepermuntolie balanceert de Ph waarde. Dit zorgt ervoor dat het een droge hoofdhuid en haarroos tegen kan gaan. Ook als je last hebt van een jeukende hoofdhuid, werkt pepermunt olie echt prima.

[highlight color=’#82458a’ text-color=’#ffffff’] 2. Stimuleert haargroei[/highlight]

Het tintelende gevoel dat veroorzaakt wordt wanneer je pepermuntolie gebruikt, is niet voor niets. Je hoofdhuid wordt gestimuleerd , waardoor het haar beter gaat groeien.

[highlight color=’#82458a’ text-color=’#ffffff’] 3.Hydrateert [/highlight]

Pepermunt olie werkt niet alleen goed om je hoofdhuid te stimuleren, maar het maakt ook je haar zacht en glanzend. Je kunt een klein beetje pepermuntolie (gemixt met bijvoorbeeld jojoba olie) in je haar doen, een handdoek om je hoofd binden en uitwassen. Je zult echt direct verschil merken.

Wil je ook aan de slag met pepermunt olie? Mix het altijd met andere oliën of haarproducten. Dus absoluut niet alleen de olie gebruiken.

Een lekker mix die je kunt gebruiken voor zowel je hoofdhuid als je haar is de volgende:

-4 theelepels jojoba olie
-2 theelepels castor olie
-10 druppels lavendel/tea tree olie
-10 druppels peppermunt olie
-7 druppels  rozemarijn olie

Good luck!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm