Black Hair

3 redenen om voor crochet braids te kiezen

Het is alweer zo’n twee jaar geleden dat de crochet braids ineens (weer) heel populair werden. Crochet Braids is een techniek om plukjes nep haar in je eigen haar te bevestigen, zonder dat je je eigen haar beschadigt.

crochet_braids_nubys_hairstyling23

De basis voor deze techniek is het volledig invlechten van je eigen haar, net zoals je dat doet voordat je een weave bevestigd of een pruik op doet. Individuele haarstrengen worden vervolgens in je vlechten vastgeknoopt. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk een korte coupe te rocken, wanneer je eigenlijk heel lang haar hebt. Of om steil haar of juist krullend haar te dragen. En met de invisible knot methode valt het – mits de kwaliteit van het(nep) haar goed is – bijna niet op te merken dat je eigenlijk crochet braids in hebt.

Heb je de crochet braids nu nog niet geprobeerd? Ik haal je graag over om het dan toch eens te doen! (check in dit artikel eerst hoe je ze installeert)

1. Crochet braids geven je eigen haar rust

Ben je bekend met de term low manipulation hairstyles? Dit zijn haarstijlen waarbij je je haar zo min mogelijk manipuleert. Denk bijvoorbeeld aan het straks trekken van je haar om de perfecte paardenstaart te maken. Of de perfecte knot.

vixen crochet braids

foto: Pinterest

Low manipulation hairstyles hebben weinig onderhoud nodig. En dat is nou net het geval wanneer je crochet braids in je haar doet. Omdat je eigen haar ingevlochten zit onder het nep haar, geef je je haar een beetje rust. Let er wel op dat je de vlechten niet te strak vlecht en je niet teveel nep haar knoopt tussen de vlechten.

2. Je kunt vrijwel ieder kapsel creëren

De basis van crochet braids houdt in dat je je eigen haar invlecht. Vervolgens kan je eigenlijk ieder kapsel kiezen dat je graag zou willen hebben. Ook ieder (nep) haartype is geschikt om in je eigen haar te knopen. Denk aan kroeshaar, krullend haar en zelfs met stijl haar is het mogelijk om crochet braids te maken. Super handig dus wanneer je van jezelf heel lang haar hebt, maar tijdelijk een korte coupe wilt rocken.

crochet_braids_invlechetn_zijkant

Omdat je zelf het invlecht patroon kunt bedenken, kun je ook zelf bepalen waar bijvoorbeeld meerdere zijscheidingen mogelijk zijn. Een kapster in Amerika ontwikkelde de Vixen Sew In die het mogelijk maakt om je haar in een hoge staart te dragen, twee staartjes of een halve staart.

Het is een beetje zoeken naar het juiste vlechtpatroon dat past bij de haarstijlen die je graag zou willen dragen. Zodra je dat door hebt, wordt de veelzijdigheid van crochet braids nog duidelijker!

3. Crochet braids bieden je de mogelijkheid om je eigen haar te blijven verzorgen

Het feit dat ieder plukje (nep) haar in je eigen haar wordt geknoopt, maakt het makkelijker om tussen de scheidingen van je vlechten te komen. Hierdoor kun je, ondanks dat je nep haar in je haar hebt, je eigen haar en hoofdhuid goed blijven verzorgen. Je kunt bijvoorbeeld twee keer per week je hoofdhuid verzorgen met een moisturizer en/of olie. Deze masseer je met je vingers tussen de scheidingen van de vlechten.

Wil je graag crochet braids in je haar? Lees dan eerst deze blogposts over crochet braids.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies