Black Hair

3 Redenen om met een satijnen kussensloop te slapen

satijn_kussensloop

 

We weten het; een satijnen doek op je hoofd als je gaat slapen, is voor je partner niet het meest aantrekkelijkste. Voor ons haar heeft het echter wel heel wat voordelen. Maar wil je echt niet met een doekje slapen, dan kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een kussensloop. Om je te overtuigen, hier vier redenen om een satijnen kussensloop aan te schaffen:

1. Moisture, moisture, moisture

Volgens mij kan je het al raden; een satijnen kussensloop zorgt ervoor dat het vocht in je haar behouden blijft. En dat is eigenlijk een van de belangrijkste redenen om met een satijnen kussensloop te slapen. Katoen is ruw en wat harder en onttrekt vocht . Tijdens het slapen draai je jezelf waarschijnlijk vaak om en hierbij schuurt je haar langs je kussen en wordt het vocht uit je haar gezogen. Resultaat: droog en stug haar in de ochtend. Probeer maar eens met een satijnen kussensloop te slapen en je bent ’s ochtends heel wat minder tijd kwijt.

2. Lekker warm

Tja.. en ‘lekker’ is warmte natuurlijk niet voor iedereen. Satijn is gemaakt van synthetische materialen en houd meer warmte vast dan katoen. Hierdoor is het heel geschikt voor in de wintermaanden. Het houd je lekker warm. Maar dit kan overigens ook weer een reden zijn om van satijn af te zien. Het kan namelijk best wel té warm worden.

3. Zacht en ‘kreukelvrij’ huidje

Niet alleen je haar profiteert van satijn, ook je huid is gebaat bij deze stof. Heb je ’s morgens last van ‘kreukels en lijntjes in je gezicht? Dan heb je vast een katoenen kussensloop. Naar verluidt kunnen de lijntjes permanent in je huid blijven (bron). Daarnaast onttrekt een katoenen kussensloop ook het vocht uit je huid. Een satijnen kussensloop zorgt voor minder ‘stress’ op je huid, behoud het vocht, waardoor je huid lekker zacht blijft.

Slaap jij al met op een satijnen kussensloop? Of heb je toch liever een doek op je hoofd?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm