Beauty

3 redenen om een lip liner te gebruiken

lip_liner-c

Ik weet nog in de jaren ’90, toen het helemaal hot was om een zwarte lipliner te dragen met een rode lipstick. Dat zie je (gelukkig?) niet meer. De lipliner van nu heeft juist weinig contrast met je lipstick en is absoluut onderdeel voor perfecte lippen. Natuurlijk kun je ook zonder, maar deze redenen geven je wel extra motivatie om een lipliner te gebruiken.

1. Als je dunne of oneven lippen hebt

Heb je hele dunne lippen en wil je deze graag iets voller laten lijken? Dan kan een lip liner daarbij helpen. Ook als je oneven lippen hebt, of niet zo’n mooie hartvormige lip, heb je baat bij een lip liner. Gebruik je lip liner samen met een lichtere lip liner voor een highlight in het boogje in je bovenlip. Het geeft een voller en liftend effect.

2. Als je langer van je lipstick wil genieten

Ga je een avondje uit? Dan kun je doormiddel van lip liner voorkomen dat je lipstick sneller vervaagd. Je gebruikt de lip liner dan eigenlijk als een soort basis. Net zoals je voor je foundation een primer gebruikt, biedt de lipliner houvast voor je lipstick. Omlijn je lippen met de lip liner en kleur dan je lippen ermee in. Vervolgens gebruik je je lipstick.

3. Als je netjes binnen de lijnen wil blijven

Lip liners zorgen er ook voor dat je lippen perfect gestift kunnen worden. Als je een lijntje tekent, is het veel makkelijker om erbinnen te blijven (net als met bij het inkleuren van een kleurplaat). Vooral als je eigen lip geen duidelijke lijn heeft.

En zo breng je je lip liner aan:

lip_liner

foto: pinterest/kouturekiss

Gebruik jij al een lip liner?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm