Black Hair

3 producten die je kunt gebruiken voor een twist-out

Schermafbeelding 2013-07-10 om 21.01.59

Een twist-out is pas echt goed gelukt wanneer je mooie gedefinieerde krullen hebt weten te maken in je haar. Wat beïnvloedt het resultaat van je twist-out? Enkele factoren spelen mee, zoals de manier waarop je de twists hebt gedraaid, het aantal uren (of dagen) dat je de twists in je haar hebt laten zitten en de producten die je hebt gebruikt tijdens het twisten. En met dat laatste help ik jou nu een handje op weg!

De ‘krulpudding’
Er komen tegenwoordig steeds meer producten op de markt die zijn bedoeld om je krullen beter te definieren en ‘vast’ te houden. Het gaat vaak om een soort van pudding-achtige producten. Ze zijn wat dikker van structuur en hebben een iets vastere vorm dan bijvoorbeeld een leave-in conditioner of moisturizer. Eigenlijk hebben ze qua structuur best veel overeenkomsten met een standaard gel. Voor op kroeshaar en krullend haar werken ze uitstekend en dan met name om lekker lang te kunnen genieten van een twist out.

Een goede start
Ben je gewend om je twists alleen met een moisturizer in je haar te draaien? Voeg daar dan nu ook een krulpudding aan toe. Je zou de moisturizer ook kunnen vervangen voor de krulpudding. Dit zijn producten die je kunt gebruiken:

1. III Sisters of Nature – Spiral Pudding (236 ML)

 3sistersofnature

Dit is echt een geweldig product! Ik maakte er voor het eerst kennis mee in Suriname en ontdekte dat het nog niet te koop isSpiral Pudding in Nederland (mocht je het toch ergens vinden, laat het dan weten! ;). De productenlijn van III Sisters of Nature bevat – zoals de naam al doet vermoeden – natuurlijke ingrediënten. De verpakking viel mij in eerste instantie op, omdat het labeltje  de volgende tekst bevat:  “Compare to Miss Jessie’s Curly Pudding and save.” Best een uitdagende tekst en als je de producten van Miss Jessie’s een beetje kent, dan weet je ook dat deze prijzig zijn. De Spiral Pudding is dat echter niet. Deze kost $12,99 (dat is ongeveer €9,99).

Ook deze pudding heeft een dikke structuur, maar valt meer op vanwege de kleur (lila-paars) en de geur. Het ruikt naar snoep. Kan je daar niet tegen, dan is het een no-go. Daarnaast heb je er na het gebruik wel een beetje plakkerige handen van. Maar belangrijker vind ik dat het product geen enkele vlokken (flakes) achterlaat in mijn haar. De pudding kun je plukje per plukje aanbrengen en vervolgens maak je je twists. Ik heb dit telkens op pas gewassen vochtig haar gedaan. En eerlijk is eerlijk, het product doet wat hij zegt. Nadat je haar is gedroogd en je de twists eruit haalt heb je prachtige krullen die ongeveer een week mooi blijven zitten. Ook opvallend is dat het product ook zorgt voor moisture en glans in je haar.

Mocht je dit product willen uitproberen dan is Amazon op dit moment je beste vriend.

2. Beautiful Textures – Curl Control Defining Pudding (425 gram)

beautiful-textures-curl-definining-pudding-400x295

Veel voor weinig geld! Dat is het eerste wat in mijn op komt wanneer ik aan dit product denk.  Beautiful Textures heeft eenbtpudding speciale productenlijn voor vrouwen met krullen en kroeshaar. De Curl Control Defining Pudding heeft net als de andere pudding een dikke structuur. Daarnaast hebben ze ook voor dit product een leuk kleurtje bedacht, namelijk een soort van nude-achtige/lichtbruine kleur. De geur is ook opvallend, maar moeilijk in woorden te omschrijven. Op zich niet storend, tenzij je echt niet tegen al die geuren kunt. Het grappige is toch dat je het uiteindelijk nauwelijks ruikt wanneer het product in je haar zit.

Ook deze krulpudding kun je gebruiken voor je twist-outs. Ik heb het op pas gewassen haar gebruikt en op haar dat ik zelf vochtig heb gemaakt. De krullen worden mooier wanneer je de twists enkele dagen in je haar laat zitten en daarna losmaakt.

De producten van Beautiful Textures zijn wel in Nederland te koop. De pudding kost tussen de €8,- en €10,- voor 425 gram.

Zo op?
Een kleine kanttekening bij alle krulpuddingen: als je je haar vaak opnieuw twists zijn de potjes pudding zo op. Dat merkte ik vooral bij de Spiral Pudding van III Sisters of Nature. Je gebruikt voor al je haar toch al gauw iets meer dan een kwart van de pot. Dit betekent dat hoe langer je haar is, hoe meer je nodig hebt.

Liever een gel?

3. Eco Styler Gel

ecostyler gel krystal

Niet alleen de krulpuddingen zijn populair in de productenlijn van menig kroeshaar- en krullenmerken. De gel vind je tegenwoordig ook standaard terug. Een erg populaire gel op dit moment is de Eco Styler Gel. Werden ze eerst alleen in twee varianten aangeboden (de groene pot met olijfolie en de rode pot met argan olie), tegenwoordig vind je in Nederland alle mogelijke varianten. Daarnaast worden ze ook in verschillende formaten aangeboden (van grote potten tot handige meeneem tubes). Het is een beetje lastig om te zeggen welke je moet kiezen, omdat de ene bij jou wel goed werkt, terwijl dit voor iemand anders helemaal niet geld. Ik had bijvoorbeeld moeite met de olijfolie én de argan olie varianten. Beide zorgde namelijk voor flakes. Inmiddels gebruik ik af en toe de Ecostyler Krystal en die doet zijn werk best goed.

De Eco Styler producten zijn erg populair onder de naturals en kun je ‘gewoon’ in je haar smeren, maar voor je twist out gebruiken. Je krijgt echt heel veel en voor slechts een paar euro’s zijn ze te vinden in de Afro Shops.

Welke krulpudding/gel gebruik jij voor een twist out?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies