Black Hair

3 MBH lezeressen testten L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging

In mijn artikel ‘Zo krijg je mooie, pluisvrije en gedefinieerde krullen’, liet ik je zien hoe ik met de nieuwe L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging mooie krullen kon krijgen in kroeshaar. Aangezien elke krul anders is, ging ik op zoek naar 3 dames met verschillende krultypes die ook de perfecte krul zouden willen creëren. We kregen meer dan 75 aanmeldingen! Thanks ladies!

Ik moest dus heel veel dames teleurstellen. Maar ik mocht er ook 3 blijmaken! En dat waren Shamilla, Tisha en Shaneegua. Alle drie hebben een verschillende haartype. Zo kun je duidelijk zien wat het product doet op verschillende krullen.

Shamilla | Haartype 3B

Allereerst Shamilla. Shamilla heeft prachtige krullen! Je zou niet denken dat ze moeite heeft gehad om haar haar te verzorgen. Shamilla: “Het zat nooit goed, was altijd droog en heel erg frizzy. De afgelopen jaren heb ik mezelf echt verdiept in krullend haar en ik kan nu wel zeggen dat ik zeker blij ben met mijn krullen. Ik heb haar met een lage porositeit. Dit betekent dat vocht niet snel door mijn haar wordt opgenomen. Hierdoor kan ik geen zware producten gebruiken, want dat blijft gewoon op mijn haar zitten en zorgt voor build up(verzwaring van het haar door teveel gebruik van producten). Doordat ik deze kennis heb, weet ik welke producten ik moet aanschaffen om mijn haar makkelijk in model te kunnen brengen.”

Dit is Shamilla’s before foto:

L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging

After:

L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging

Wow! Wat een mooie transformatie. Krullen zijn geactiveerd en perfect gedefinieerd. Voor dit resultaat heeft Shamilla de volgende producten gebruikt: “Ik heb de reinigende crèmespoeling, de crèmespoeling en de Oil-in Milk van L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Krulverzorging gebruikt. Ik heb bewust ervoor gekozen om geen shampoo te gebruiken, omdat ik dat normaal gesproken ook niet gebruik. Ik was mijn haar met conditioner en ik wilde testen of deze reinigende crèmespoeling mijn haar echt schoon krijgt.
Ik vind dat dit product veel lekkerder ruikt dan de producten die ik nu gebruik. Ook zijn ze allemaal fijn om te gebruiken. De reinigende crèmespoeling is mijn favoriete product. Voor een conditioner maakt het mijn haar erg schoon.

Ik volg de Curlygirl method, wat inhoudt dat ik geen shampoo gebruik en geen producten die siliconen bevatten. Ik zou deze lijn zo aanschaffen als er geen siliconen inzaten.”
Advertisement


Haartip van Shamilla:

Breng je leave-in conditioner altijd aan op nat haar. Zodra je haar een beetje droog begint te worden, besproei je het weer met water. Op deze manier krijg je veel minder pluis en eindig je met hele mooie krullen. En raak je haar pas aan als het helemaal droog is!

Bedankt Shamilla!

Tisha | Haartype 3C

En dan nu Tisha. Tisha heeft haartype 3c en is heel erg blij met haar krullen. Ze kan haar krullen dan ook makkelijk in model brengen door het voornamelijk nat te maken met water en door daarna een leave-in conditioner aan te brengen. Tisha: “Ik vind mijn haar het mooist zitten als ik het heb uitgekamd onder de douche. Het klaarmaken in de ochtend neemt dan ook zeker 20 minuten in beslag.”

Zo zien Tisha’s krullen er uit zonder het gebruik van de producten:

L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging

En dit is ‘after’

L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging

Voor dit resultaat heeft Tisha alle producten in de L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging lijn gebruikt. Haar favoriet is absoluut de crèmespoeling. Tisha: “Na het gebruik van de crèmespoeling voelde de punten van mijn haar ontzettend zacht aan. Ik denk niet dat mijn haarpunten ooit zo zacht aangevoeld hebben.”

Gedefinieerde krullen heeft Tisha in elk geval weten te bereiken met de lijn. Toch zou ze graag meer volume in haar haar willen. Tip van mij: Gebruik na de Oil-in-Milk een diffuser om meer volume in je haar te krijgen!

Haartip van Tisha

“Als je je krullen los wilt laten, maar een product hebt aangeschaft dat niet sterk genoeg is voor je haar, breng het dan aan terwijl je onder de douch bent en je haar nog drijf nat is. Droog je haar daarna pas met een T-shirt.”

Bedankt Tisha!

Shaneegua | Haartype 4A/4B

Als laatste Shaneegua! Zij weet echt al precies hoe ze met haar haar om moet gaan en is natuurlijk ook heel blij met haar krullen. Toch kan het soms best lastig zijn. Shaneegua: “Ik vind het lastig dat het niet de hele dag op dezelfde manier zit. Ik ga natuurlijk naar buiten en het weer is nooit te voorspellen. Het hangt heel erg van het weer af, wat ik met mijn haar doe. Ook qua verzorging. Als het de hele week regent, wacht ik tot het weer wat mooier weer is, voordat ik het verzorg. Maar met mijn krul zelf heb ik geen problemen. Ze activeren het mooist als mijn haar net verzorgd en gewassen is.”

Dit zijn Shaneegua’s krullen voordat ze de producten geprobeerd heeft:

L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging

En after:

L’Oréal Paris Elvive Krulverzorging

Wat een mooie definitie! Voor dit resultaat heeft Shaneegua de shampoo en de Oil-in-Milk gebruikt. Shaneegua: “Mijn haar voelde na de shampoo heel zacht aan en ik kon het makkelijk uitkammen. De Oil-in Milk krulverzorging werkte echt super! Mijn haar was zacht, gevoed en glanzend. Alle dagen na het gebruik tot nu toe, voelt mijn haar nog zacht aan. Ik was er eerst best sceptisch over. Ik dacht: ‘nou ja, ik probeer het gewoon.’ Ik wilde een flat-twist out proberen, omdat dat mijn lievelings-kapsel is. Ik hoefde niet veel product te gebruiken en het liet ook geen witte vlokken achter. Toen ik mijn haar de volgende ochtend losmaakte, was het like heaven. Ik was zo enthousiast en heb echt ontelbaar selfies gemaakt. Ik heb wel vaker een flat-twist out gedaan, maar het product dat ik daarvoor gebruikte, is niet te vergelijken met L’Oréal. Mijn krullen waren zo gedefinieerd en het glansde heel mooi. En toch was mijn haar nog steeds best groot. Dus in het kort uitgelegd ben ik echt zeer tevreden. Ik moest wel wennen aan de geur.”

Haartip van Shaneegua

“Mijn tip is: houd van je eigen haarstructuur. Varieer met kapsels. Hoe meer je varieert, hoe meer je van je haar gaat houden. Het definiëren van je krul is niet altijd nodig. Ik kan mij herinneren dat ik daar een tijdje heel erg mee bezig was. En nu ben ik heel blij en trots op mijn haar zoals het is als ik ‘s ochtends opsta. So wear it like a crown.”

En dat kan ik niet beter verwoorden. Super bedankt Shaneegua, wat een mooie afsluiter!

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze uitgebreide review. Ik ben benieuwd of jullie de producten al hebben getest en wat jullie ervan vinden. De producten zijn te koop bij de drogisterijen en online. Hierbij nog eens de prijzen:

Shampoo €4,49
Crèmespoeling €4,49
Oil-in Milk €5,99
Reinigende Crèmespoeling €6,99

Wil je mijn resultaat met de producten nog eens zien, klik dan hier.

sponsored post

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm