Black Hair

3 manieren om je haarpunten een boost te geven

Beautiful young woman with an afro

Op je haarpunten moet je heel zuinig zijn. Ze zijn het oudst en verdienen altijd extra aandacht. Dit geldt voor dames die natural zijn, maar zeker ook als je je haar  gerelaxed heb. Zo moet je je punten rustig uitkammen en kun je door beschermende haarstijlen te dragen, je haarpunten verbergen. Maar wil je je haarpunten een boost geven? Dan hebben wij 3 tips voor je:

1. Baggy methode

Heb je last van droge en brose haarpunten? Dan is de baggy methode een ideale manier om je haarpunten te voeden. Het enige dat je nodig hebt is een plantaardige olie zoals olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie. Breng de olie aan op je haarpunten, doe je haar in een staart (of meerdere), en plaats vervolgens een (boterham)zakje om je staart. Doe dit in de avond, ga ermee slapen en verwijder de zakjes de volgende ochtend. Je zult merken dat je haarpunten heerlijk zacht aanvoelen en er gezonder uitzien.

2. Proteïne

Je haarpunten hebben baat bij extra proteïne. Dit kan op verschillende manieren. Tijdens het wassen, kun je bijvoorbeeld een proteïne conditioner gebruiken. Breng de proteïne dan voornamelijk aan op je haarpunten. Het geeft je haar ook weer extra volume. Je kunt ook zelf aan de slag met het mixen van verschillende ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld een papaja en yoghurt om je haarpunten een boost te geven. Papaja is rijk aan proteïne en aminozuren, wat je haar sterk maakt. Gemixt met yoghurt, zorgt het voor sterk en zacht haar.

3. Ceramide

Kort gezegd is ceramide een natuurlijke olie die te vinden is op de haarschubben en dient als een soort ‘cement’ om de haarschubben bij elkaar te houden. Het zorgt er dus voor dat de proteïne en moisture in het haar beschermd worden. Heel erg belangrijk dus. Vooral voor je haarpunten. Gelukkig zijn ceramiden heel veel te vinden in haarproducten, maar ook gewoon in oliën als druivenpit olie, saffloerolie en zonnebloemolie. Geef je haarpunten dus extra liefde met een van deze oliën.

 foto: pinterest

Hoe zorg jij ervoor dat je haarpunten gezond blijven?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm