Black Hair

3 manieren om je haar-wasdag te versnellen

wash_days

Uitkammen van je haar, een pre-poo erin, shampoo in het haar en uitwassen, conditioner in het haar en even laten intrekken, conditioner uitwassen, haar drogen en leave-in conditioner aanbrengen. Zie jij er soms ook tegenop om weer 2 à 3 uren bezig te zijn met het wassen van je haar? Ik in ieder geval wel. Een snelle wash & go zit er bij de meeste van ons helaas niet in. Toch kun je door kleine aanpassingen in je routine je wasdag versnellen.

Ghassoul klei

ghassoul-wasdag

Met stipt op nummer 1 om het wassen van je haar te versnellen is het gebruik van Ghassoul klei. Deze heerlijke klei is rijk aan magnesium, ijzer, kalium, natrium, en calcium (allemaal essentiële mineralen voor een gezonde haargroei). Ghassoul komt uit het Berbers en betekent letterlijk ‘wassen’. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor het wassen van de huid en het haar.

De voordelen van het gebruik van Ghassoul op het haar:

  • Het reinig het haar grondig, zonder irritaties
  • Geen chemische toevoegingen
  • Het haar wordt veel voller, steviger, glanzender en heeft minder klitten
  • Het brengt het haar op de juiste vochbalans

Het fijne van Ghassoul klei is dat het echt heel erg goed reinigt (zelfs als je heel veel gels en oliën in je haar gebruikt) en tegelijkertijd ook nog eens je haar erg zacht maakt. Geen stug en hard haar dus na het wassen met deze klei. Eigenlijk is het een shampoo en conditioner in één. Maar het scheelt echt heel veel tijd.

Je brengt de klei pluk voor pluk aan op het haar, laat het voor een halfuurtje intrekken en wast het daarna uit. Wel goed uitspoelen! Na het uitspoelen, zal je (bij natural hair) merken dat je krullen mooi gedefinieerd zijn en gehydrateerd aanvoelen. Je hoeft alleen nog je haar te laten drogen en verzorgings- en stylingproducten aan te brengen.

Lees ook deze review over de ghassoul klei

(bron)

Co-wash

co-wash-

De co-wash (het wassen van je haar met een conditioner) kennen we intussen allemaal wel. Co-washen zorgt ervoor dat (in tegenstelling tot een shampoo) het haar gevoed en zacht blijft. Sommige naturals zweren bij co-washes en doen niets anders meer.

Een goede reden om te co-washen is omdat heel veel shampoos sulfaten bevatten. Sulfaten zorgen voor schoon haar, maar maken het haar ook heel erg droog. Met een conditioner kun je je haar prima schoon krijgen en direct ook voeden.  De beste manier om te co-washen is door het haar te wassen met een conditioner, net zoals je met een shampoo zou doen. Doe dit 2 maal. Daarna kun je de conditioner aanbrengen op je haar en voor 3 minuten laten intrekken. Was de conditioner uit het haar en je bent klaar! Dat scheelt weer…

Twists

twists_wasdag

De laatste tip om het wassen van je haar te versnellen is door het haar te twisten. Vooral als je heel lang en dik haar hebt is dit handig. Ook als je heel vaak je haar in twists draagt en het niet steeds opnieuw wil twisten is deze manier van het wassen van je haar ideaal.

Hoe werkt het?

  1. Twist je haar. Dit kunnen kleine of hele grote twists zijn
  2. Doe verdunde shampoo in een fles met tuit en breng de shampoo alleen aan op je hoofdhuid en de wortels van je haar.
  3. Masseer de shampoo goed in.
  4. Doe nu water in de fles en spoel de shampoo uit.
  5. Droog je haar met een handdoek (of t-shirt) en laat het verder drogen door de lucht
  6. Klaar!

Bij deze methode richt je je dus alleen op de hoofdhuid en de wortels van je haar. Het is voornamelijk bedoeld voor de dagen dat je niet veel stylingproducten gebruikt. Het voordeel is dat je niet weer opnieuw je haar hoeft te twisten en je haar een mooi stretch blijft behouden.

 

Wat zijn jouw tips om het wassen van je haar te versnellen?

foto’s: pinterest

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm