Black Hair

3 manieren om je haar te tijdelijk te kleuren

In de zomer zie je de meest prachtige gekleurde kapsels. Van blauw, grijs tot honingblond. Het kleuren van je haar met verf kan schadelijk zijn. Een goede verzorging van gekleurd haar is daarom erg belangrijk. Maar er zijn ook verschillende manieren om je haar tijdelijk te kleuren, zoals met krijt, oogschaduw of haarspray.

1. KRIJTJES

Het haar met krijt verven is super gemakkelijk. Dit kan je doen door verschillende (zachte) krijtsoorten of de speciale krijtjes (‘hairchalks’) te gebruiken die in de winkels te koop zijn. Het kleuren met haarkrijt is niet schadelijk voor het haar. Je wast het daarna gewoon weer uit. Krijt blijft niet zo heel lang zitten, dus het is leuk voor een dagje. Het aanbrengen doe je steeds op een plukje haar. Vergeet niet om daarna haarlak eroverheen te sprayen. Zo voorkom je dat de kleur gaat afgeven en in je kleding gaat zitten.

 2. OOGSCHADUW

Heb je nog ergens oogschaduw liggen dat je niet meer gebruikt? Of dat bijna op is? Gebruik het dan om je haar mee te kleuren. Net als de krijtjes, was je dit eenvoudig weer uit zonder je haar te beschadigen. Is je haar donker van kleur? Probeer dan fellere kleuren te gebruiken zoals blauw, groen of paars. Het is raadzaam om een crèmige oogschaduw te gebruiken. Alle make-up merken hebben wel zo’n oogschaduw in hun assortiment. Mocht je een poeder oogschaduw in je bezit hebben, mix deze dan met een beetje gel of zachte haarboter. Kies het plukje haar dat je wilt kleuren en werk met je vingers steeds kleine plukjes af. Ga door tot je tevreden bent!

3. HAARSPRAY

Herinner je die oranje spuitbussen die iedereen met koninginnedag kocht om hun coupe een kleurtje te geven? Ja? Ze zijn nu in verschillende kleuren te vinden. Van roze, oranje, groen tot paars. In tegenstelling tot de oogschaduw, dringt de spray wat ‘dieper’ in het haar waardoor het haar de volledige kleur krijgt. Het lijkt alsof je echt je haar geverfd hebt. Let wel op dat bij het gebruik van de spuitbus je dit in een open ruimte doet. Zo voorkom je dat de kleur bijvoorbeeld op de badkamer tegels gaat zitten.

Heb jij weleens 1 van de bovenstaande manieren geprobeerd?