Black Hair

3 haarmerken die we ook graag in Nederland willen kunnen kopen

We worden de laatste 10 jaar overspoeld met nieuwe haarmerken voor kroes en krullend haar. De meeste producten komen uit het buitenland (voornamelijk Amerika) en zijn daardoor niet heel gemakkelijk en betaalbaar in Nederland te verkrijgen. Maar hoe vet zou het zijn, als we een drogisterij zouden kunnen binnen lopen waar we super veel keus zouden hebben? Natuurlijk hebben de meeste afro shops een vrij groot assortiment, maar toch zijn we altijd wel op zoek naar iets nieuws.

Ik kijk regelmatig op verschillende websites naar (nieuwe) haarproducten. Het leek mij leuk om drie merken te delen, waar ik altijd eigenlijk al een beetje nieuwsgierig naar ben. Dit zijn 3 merken die ik heel graag in de afro shops in Nederland terug zou willen zien.

The Doux

3-haarmerken

Dit merk is vanwege de vintage, street, luxe uitstraling alleen al voldoende reden om in huis te halen. Maar natuurlijk biedt The Doux veel meer dan dat. De Amerikaanse eigenaresse Maya Smith, opende in 2008 de eerste natural hair salon ‘The Honeycomb’ in Duitsland. Daar was ze naar toe verhuisd vanwege het werk van haar man. Daar ontwikkelde ze haar eigen haarproducten ‘The Doux’. Als eerst voor professioneel gebruik, maar niet lang daarna ook voor de consument.

3-haarmerken

Instagram @ilovethedoux

Nu is Maya weer terug in Amerika. Haar salon ‘The Doux Salon & Blowdry Parlour’ is niet perse een natural hair salon Je kunt er terecht voor alle behandelingen. Op hun website staat dan ook: “For us, it’s not about straight or curly. It’s about being REAL. We don’t get into debates on what’s natural and what’s not. We’re about results: healthy hair is always the end game.”

Maar nu weer terug naar de producten. The Doux producten zijn ontworpen voor elke haarstijl en bevat een complete lijn. Ze zijn zo ‘Kanye West’- verzekerd van de kwaliteit van de producten, dat je het zelfs mag retourneren als je er na gebruik toch niet zo tevreden over bent. De lijn bevat shampoos, conditioners en styling producten zoals mousse en pomades. De prijzen liggen tussen de $14 en $28.

3-haarmerken 3-haarmerken

www.thedoux.com

 

Oyin Handmade

3-haarmerken

Het verhaal van Oyin lijkt een beetje op dat van Lisa Price (van Carol’s Daughter). Eigenaresse Jamila Bennu experimenteerde veel met zelfgemaakte body boters nadat ze erachter kwam dat de meeste producten veel schadelijke en onnodige ingrediënten bevatten. Allereerst verkocht ze haar producten aan familie en vrienden. Het merk groeide steeds verder en in 2003 lanceerde zij de website.

Oyin is vernoemd naar het Yoruba-woord ‘honing’. Eén van de meest veelzijdige ingrediënten voor beauty producten en dus een basis ingrediënt in de producten van Oyin Handmade. Honing wordt al eeuwen gebruikt. Niet alleen om te verzachten en reinigen, maar ook om de huid te hydrateren. Het verzacht en hydrateert de huid en helpt vocht in de huid te bewaren. Het is een perfecte moisturizer dat dus in bad, huid en haarproducten kan worden gebruikt.

Het aanbod van Oyin is heel erg uitgebreid. Van haarproducten voor kinderen en mannen tot bad en huidproducten. Er zijn producten voor krullend tot kroeshaar, dreadlocks en transitioners. De prijzen variëren tussen de $7 en $15 voor een haarproduct.

 

3-haarmerken 3-haarmerken

www.oyinhandmade.com

Ouidad

3-haarmerken-ouidad3

Ouidad is het enige merk in dit rijtje dat al vele jaren meegaat. In 1984 opende eigenaresse Ouidad(een mevrouw) de eerste salon gericht op krullend haar. Allereerst was de focus heel erg op lossere krultypes, tegenwoordig bieden zij ook heel veel producten voor meer kroeze haartypes.

Ook Ouidad biedt een uitgebreide lijn met shampoos, conditioners, treatments en styling producten. Een populair styling product is de Ouidad Clear Control Pomade. Het zorgt voor glans en extra definitie van je krullen. Ook hun Climate Control Heat & Humidity Gel wordt enorm geprezen. Het is een gel die niet hard wordt, krullen definieert en hydrateert.

De prijzen van de producten van Ouidad liggen tussen de $10 en $70.

3-haarmerken-ouidad2 3-haarmerken-ouidad1

 

Is het je ook opgevallen dat deze drie merken allemaal zijn opgericht door vrouwen? Leuk he!

Als je nog meer merken kent, die we absoluut ook een plekje in Nederland horen te krijgen, laat het weten in de comments! We zijn altijd benieuwd naar iets nieuws!

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm