22 Colourful Beauty's @ Top Model Of Colour

Zaterdag 16 april was een spannende dag voor de deelnemers van Top Model of Colour 2011. Zo’n 140 wannebe models werden in het Amsterdamse Fashion Hotel beoordeeld op hun looks en modelling skills. Na een lange en intensieve dag mogen 22 colourful dames zich de finalisten van Top Model of Colour (TMC) noemen. Op 19 juni a.s. strijden zij – tijdens de grote finale in Amsterdam – om dé titel. De prijs? Een modellencontract bij Boutique modellenbureau en een plek op de fashionweek in Londen!

Wie mooi wil zijn…
De finalisten van TMC hebben allen een Aziatische, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse of een andere gemixte achtergrond. Tijdens de perspresentatie spreek ik met de Surinaamse finalist Keisha (17 jaar).  “Voordat ik me opgaf voor deze show had ik al wel wat modellenwerk gedaan. Ik vond echter het werk achter de schermen van modeshows veel leuker. Nu ik mij hiervoor heb opgegeven en de finale heb bereikt, begin ik het toch steeds leuker te vinden.”

Dat het er tijdens een modellen auditie hard aan toe kan gaan, hebben we al vaker op tv gezien tijdens de afleveringen van onder meer Amercia’s & Benelux Next Top Model. Ook bij TMC worden de meiden door een strenge jury beoordeeld die geen blad voor de mond neemt. Keisha was een van de modellen in spé dit dit aan den lijve ondervond: “Ja, ik moet afvallen. Dat werd gewoon gezegd. Ik ga dan ook hard sporten om een aantal centimeters in mijn heup kwijt te raken.”

Over de grens
De modellencontest heeft zelfs enkele dames uit België weten te bereiken. Nana (17 jaar) en Stephanie (21 jaar) behoren beiden tot onze zuiderburen én tot de finalisten van TMC. Stephanie (woont in Brussel maar komt oorspronkelijk uit Congo) werkt al sinds haar 14de als model en heeft in België shoots mogen doen voor verschillende merken. Ook stond ze al in verschillende modebladen, waaronder Elle. Waarom dan nog meedoen aan een modellencontest? “Ik wil natuurlijk ook in Nederland voet aan de grond krijgen!”

TMC – De finale!
Benieuwd naar de modellen? Binnenkort kun je kaarten kopen voor de finale op 19 juni. De modellen worden tijdens de finale beoordeeld door juryleden Monica van Halder (organisator TMC), Karin Smit en Otto van den Toorn (fotograaf). Jasmine Sendar zal de finale presenteren.

Groepsfoto in het Fashion Hotel

Finalisten samen met presentatrice van TMC Jasmine Sendar en oprichtster Monica van Halder

Finalist Keisha

Finalist Stephanie

Finalist Nana

1 REACTIE

 1. Hey..Leuk die meiden..
  Ik zou ook graag mee willen doen,maar misschien ben ik te oud om deel te nemen.
  Want ,wat is de maximale leeftijd om mee te doen,en moet je ervaring hebben?
  Misschien kan ik volgend jaar nog mee doen.
  Ik was nog niet goed op de hoogte wanneer het weer plaats zou vinden.Goed dat ik nu weet dat op 19 juni a.s de finale plaats vind.Ik ben er zker bij.Fijn om te weten.
  Vriendelijke groet,
  Ines Thompson

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld