2 manieren om shea butter te gebruiken | Voor relaxed & natural hair girls!

Shea butter is een hele populaire boter, die vitamine A, E en F bevat. Het wordt niet alleen voor de huid gebruikt, maar ook voor het haar. Deze boter, die oorspronkelijk uit Afrika komt, wordt in veel beautyproducten verwerkt, maar schijnt het beste te werken in z’n puurste vorm: ongeraffineerd. Dit is onbewerkte sheaboter; te herkennen aan de gele kleur en sterke (naar mijn mening: onaangename) geur.
Op welke manieren kun je sheaboter gebruiken?
Als moisturizer
Je kunt shea butter in vochtig haar smeren. Dit geldt zowel voor vrouwen met natuurlijke krullen, als voor vrouwen met een relaxer in het haar. De sheaboter zelf is eigenlijk best hard, maar je zult zien dat het na gebruik, zal ‘smelten’ in je haar. Het zorgt voor moisture en je merkt dat de boter direct in het haar wordt opgenomen. Je hoeft er niet teveel van te gebruiken, omdat het je haar anders ‘te zwaar’ kan maken.
Om het jezelf gemakkelijker te maken, kun je de shea butter ook laten smelten in een pan (marie u bain). Voeg bij het koken olijfolie en/of kokosolie toe. Nadat het geheel is afgekoeld, kun je de boter zo in je haar smeren.
Om te sealen
Er zijn ook veel vrouwen die shea butter gebruiken om het haar te sealen. Na het gebruik van een moisturizer of leave-in conditioner, seal je je haar met een combinatie van sheaboter en je favoriete olie (bijvoorbeeld kokosolie). Geef je punten hierbij wat extra aandacht en je haar ziet er voor de rest van de dag gevoed uit!
 

Hoe gebruik jij je shea butter? 

 

6 REACTIES

  1. Weet iemand welke olie je kunt mixen met sheabutter om een aangename geur te krijgen? Ik heb nu een mix gemaakt van pure, ongeraffineerde shea butter, amandelolie en kokosolie maar de geur van de sheabutter blijft overheersen. Heerlijk voor mijn haar maar ik zou het graag een ander geurtje geven. Iemand tips?

  2. hey ginga je kunt ook pepermuntolie gebruiken.kijk maar hoe het werkt. je kunt ook even vragen als je lavendel olie in shea butter kan gebruiken.

  3. je kan ook arganolie gebruiken, dat doet een vriendin van me ook…ik vind het lekker ruiken.

  4. Ik gebruik sinds enige tijd de whipped sheabutter. Deze is speciaal voor mijn warrige krullen. Ik doe 1x per week een kuurtje zeg maar, even intrekken en dan na een half uur goed uitspoelen. Ik ben er erg blij mee! eindelijk een goede conditioner gevonden. er zit amandelolie in, cacao, jojoba en vit.E en uiteraard Shea. Groetjes Betty

  5. Mijn vraag is: Nadat ik de she butter heb gebruik moet mij haren nog eens wassen of mag ik gewoon zo laten?

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld