Black Hair

10 Must Haves voor natural hair

Zit je nog in je transitie periode of sta je op het punt om de big chop te doen? Vraag je je ook af welke producten je nodig hebt om aan je natural hair journey te beginnen? Je hoeft niet meteen de duurste producten aan te schaffen. De meeste producten kun je zo in de supermarkt of bij de drogist kopen of ze zijn zelfs in je huis te vinden. Dit zijn de 10 producten die een naturalista nodig heeft om haar mooie krullen te verzorgen.

 

1. Conditioner

Het vinden van een goede conditioner is van groot belang voor de verzorging van je haar. Het hydrateert je haar. Vermijd conditioners met petroleum en minerale olie. Bekijk hier hoe je een goede moisturizing conditioner vindt.

2. Spray met water

Het hebben van een spraybottle is van belang als je natural bent. Dit wordt je beste vriend. Water is het beste vochtinbrengende product voor ons haar. Ik gebruik mijn spray om mijn haar in de ochtend en in de avond een klein beetje vochtig te maken. Het is ook handig om je haar te stylen.

3. Satijnen doek of kussensloop

Als je wilt voorkomen dat je haar breekt, is het slapen op een satijnen echt een must-do. Het voorkomt het uitdrogen van je haar.

4. Haar olie 

Je haar heeft olie nodig, net als de motor van een auto. Verwar haarolie niet met haarvet. Olie voedt en beschermt je haar. Je kunt verschillende soorten oliën gebruiken zoals kokos olie, avocado olie en olijf olie. Lees er hier meer over.

5. Kam met wijd uitstaande tanden

Als je haar nat is, of je bent het aan het conditionen, is het van belang dat je gebruik maakt van een kam met wijd uitstaande tanden. Het zorgt ervoor dat de kam makkelijker door je haar gaat.

 

6. Katoenen t-shirt

In plaats van een handdoek, gebruik je een t-shirt om je haar te drogen. Handdoeken kunnen een scrub effect geven op je haar en daardoor de conditioner verwijderen of je krulpatroon beschadigen.

 

7. Haarklemmen

Haarklemmen maken het uitkammen en stylen van je haar veel gemakkelijker. Het verdelen van je haar in secties maakt het overzichtelijker om je haar te behandelen.


8. Plastic kapje

Een plastic kapje zorgt ervoor dat de conditioner beter in het haar wordt opgenomen (deep conditionen).

 

9. Bobby pins

Erg handig voor het stylen van je haar. Of je nou nog kort haar hebt of al lang haar hebt, deze speltjes komen altijd van pas.

 

10. Denman borstel

Deze borstel is een veel geliefd item onder naturals. De borstel haren zijn van plastic en staan niet te dicht op elkaar zodat je krullen er makkelijk doorheen kunnen. Ik gebruik het om mijn haar te stylen en voor het twisten.

Lees ook Marlene’s blog: MyCurlyMind