Interviews

10 manieren om baby vaseline te gebruiken

Waarschijnlijk heb je het thuis al staan: een grote pot baby vaseline. Het belangrijkste ingrediënt in vaseline is petrolatum. Dit is een mengsel van minerale oliën en wassen dat een waterbeschermende barrière creëert op de huid. Sommige mensen beweren dat petrolatum ongezond voor je is. Als je het op je lichaam smeert kan de huid niet meer ‘ademenen’ waardoor er een opbouw van gifstoffen kan ontstaan. Echter, er zijn manieren waarop je kunt profiteren van het gebruik van vaseline.

Lala’s Nursery Jelly is een vaseline gericht op baby’s. De toevoeging van argan olie zorgt voor extra bescherming van de huid. Niet alleen je baby, maar ook jij kunt genieten van de voordelen van deze baby vaseline.

baby vaseline

1. Gebruik baby vaseline tegen luieruitslag

Luieruitslag komt vaak voor bij baby’s. Het is een rode en schrale geïrriteerde huid veroorzaakt door stoffen in de ontlasting en urine en door wrijven en schuren van de luier (bron). Door vaseline aan te brengen op de baby huid, zorg je voor een beschermlaagje dat de huid beschermt tegen irritaties. Smeer de billetjes van je baby in tijdens het verschonen. Als de luieruitslag heel ernstig is en niet verdwijnt, moet je uiteraard een dokter raadplegen.

2. Lichte schaaf en brandwondjes

Als je zelf (of je kindje) bent gevallen of hebt verbrand, smeer dan een beetje vaseline op de huid. Zorg er wel eerst voor dat de huid schoon is. Uit een studie blijkt dat petrolatum de huid vochtig houdt tijdens de genezing na een operatie.

3. Creëer je eigen lippenstift

Heb je een mooie kleur oogschaduw die je graag op je lippen draagt? Mix losse oogschaduw poeder met een klein beetje vaseline en smeer het op je lippen. Zo heb je je eigen custom made lippenstift!

4. Gebruik vaseline na het scheren

Heb je jezelf per ongeluk open gesneden tijdens het scheren? Ook dan helpt vaseline je! Doe een beetje vaseline in een bakje en laat het 5 minuten in de vriezer. Breng het vervolgens aan op de huid. Het verkoelt, heelt je wondje(s) en geeft een mooie glans.

5. Als je kauwgum in je haar hebt

Een vroegere schoolvriendin schokte iedereen nadat zij van de ene op de andere dag haar prachtige lange krullen inruilde voor een kort kapsel (dat haar ook prachtig stond hoor). Reden: kauwgum in haar haar. Het was er met geen mogelijkheid uit te krijgen. Knippen was de enige optie. Had ze toen maar geweten dat vaseline haar redding zou zijn geweest. Wrijf de vaseline in de kauwgum en je kamt het er zo uit.

baby vaseline

6. Voorkom brandende oogjes van je kindje tijdens haren wassen

De meeste kindjes wassen gillend hun haren. Al het zeep en water dat in de oogjes komt, is ook zeker niet fijn. Als ouder wil je dit natuurlijk het liefst voorkomen. Een simpele tip: breng een dikke laag vaseline aan op de voorhoofd van je kindje zodat de shampoo en het water naar de oren glijden in plaats van in de oogjes. Lees meer tips voor een pijnloze haarverzorging van je kind.

7. Behoud de geur van je parfum

Je parfum blijft langer ruiken onder een laagje baby vaseline. Breng eerst een beetje vaseline aan op de plekken waar je parfum wil spuiten.

8. Zachte voetjes

Heb je last van droge voeten en veel eelt? Doe je voeten eerst een paar minuten in een warm badje. Droog je voeten af en breng een laag vaseline aan. Trek vervolgens katoenen sokken aan en laat de vaseline voor zo’n 20 minuten inwerken. Het resultaat? Super zachte, gehydrateerde voeten. Het schijnt trouwens ook te helpen tegen zweetvoeten.

9. Verwijder oog make-up

We lieten je al eerder zien hoe je met olie make-up kunt verwijderen. Breng vaseline aan op een oogwatje en wrijf het voorzichtig over je ogen totdat je make-up verwijderd is.

10. Maak je leren jas weer nieuw

Vaseline is niet alleen te gebruiken voor het lichaam! De vintage look van een oude leren jas is leuk. Maar wil je het toch liever weer de glans van nieuw geven? Ook dan helpt vaseline! Smeer het op de jas en verwijder het te veel aan vaseline met een doekje. Je jas is weer als nieuw.

Het gebruik van baby vaseline heeft heel veel voordelen! Gebruik het wel alleen uitwendig en doe een test als je niet zeker weet of je allergisch bent voor petrolatum.

Lala’s Nursery Jelly is te koop bij vele afro shops en bij Kruidvat (adviesprijs: €2,99)

 

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm