Black Hair

Porositeit van je haar

 

Heb jij wel eens nagedacht over de porositeit van je haar. En wat is dat eigenlijk?

 Het is een indicator om aan te geven hoe beschadigd je haar is. Met porositeit wordt bedoeld in hoeverre je haar vocht opneemt en ook hoe snel. Het is erg belangrijk om te weten hoe je het best vocht kan inbrengen bij je haar. Ook zodat je de juiste producten kan gebruiken voor je haar.

 Wil jij je haar beter leren kennen en weten hoeveel vocht jouw haar opneemt? Doe de test!

Doe de test

Wat heb je nodig:

 

  • 1 glas water
  • 1 plukje haar

 

Haal voorzichtig 1 haarstreng van je hoofd. Of neem een paar stukjes haar uit je kam of borstel en zet het in een glas met water. Laat het er een paar minuten in liggen.

 

Bekijk hier de resultaten

 

 

Lage porositeit

Resultaat 1: haar blijft boven drijven

Je haar laat geen vocht in of uit. De producten worden niet of nauwelijks in je haar geabsorbeerd.

Tip: Gebruik geen producten die een lage PH waarde hebben.  

Normale porositeit

Resultaat 2: haar blijft in het midden drijven

Je haar houdt makkelijk vocht vast. Je hebt minder last van droog haar. Chemische behandelingen en het kleuren van je haar slaan beter aan bij dit haar.

Tip: Maak niet al te veel gebruik van chemische behandelingen. Dat zorgt ervoor dat de porositeit van je haar verandert.

Hoge porositeit

Resultaat 3: haar zinkt

Hoge porositeit kan komen door het gebruik van te veel chemische behandelingen, hitteschade of door het gebruiken van agressieve ingrediënten. Je haar houdt nauwelijks of geen vocht vast. Je haar is droog, breekbaar en kwetsbaar.

Tip: Gebruik haarboters of olie.

 Bekijk hier nog meer tips van Youtuber HairCrush.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm