Lifestyle

Nieuwe favoriete soulfoodblog: ThisGirlCanCook

Welke Surinamer houdt er nou niet van een lekkere portie eten? Volgens zusjes Tewa en One’sy Muller voedt eten niet alleen je lichaam, maar als je het met de juiste personen doet, ook nog eens je geest. Surinaams eten is soulfood. En Tewa en One’sy delen hun soulfoudrecepten op de nieuwe foodblog ThisGirlCanCook.nl

This Girl Can Cook!

Misschien ben je Tewa al weer een keertje ‘tegengekomen’ op MyBlackHair.NL. Zij blog al een tijdje over black lifestyle en startte dit jaar ook met het geven van Surinaamse kookworkshops(zo heb ik bij haar workshop voor de eerste keer pom gemaakt!). Een blog volledig gericht op (Surinaams) eten kon dus niet uitblijven.

De inspiratie voor de soulfood recepten op ThisGirlCanCook hebben Tewa en One’sy van hun oma, die tot ver in de 80 nog uitgebreid Surinaamse gerechten stond te koken. Tewa: “Doordat ze in Suriname de Huishoudschool had afgerond en jarenlange ervaring had, bereidde ze haar heerlijke maaltijden puur op gevoel.” Een paar jaar geleden schreven de zussen de recepten van hun oma op, zodat ze niet verloren zouden gaan. Zo kunnen ook anderen – na het overlijden van hun oma – genieten van haar kookkunsten.

Op ThisGirlCanCook.nl lees je niet alleen maar recepten. Je kunt er ook terecht voor het vinden van de beste restaurantjes, tips voor gezond (Surinaams) eten en natuurlijk vind je er informatie over de live workshops waar je je voor kunt aanmelden.

1 juli!

Aangezien het 1 juli is en we vandaag 153 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen vieren, hebben we weer een dag van bezinning en viering. Tewa en One’sy deelden twee recepten die perfect passen bij deze dag.

Surinaamse bruine koek

Maar dan iets gezonder! Het recept bevat onder andere: banaan, amandelmeel en havermout. Geraffineerde suikers worden overgeslagen, maar dat is – door de bananen – niet te merken! Kijk eens hoe heerlijk het eruit ziet!
Lees het hele recept en een ‘how-to’ op ThisGirlCanCook.nl

thisgirlcancook

Gemberbier

Mmmm..een gemberbier op z’n tijd is heerlijk! Ik heb het een keertje geprobeerd om zelf te maken, maar dat was een fail. Misschien dat het met het recept van ThisGirlCanCook.nl wel lukt? Ze geven gelijk een goede tip mee: gebruik Surinaamse of Ghanese gember. Deze zijn het krachtigst en leveren de juiste pittige smaak op. Het volledige recept vind je hier.

thisgirlcancook

Wil je meer soulfood recepten en tips lezen van deze twee Surinaamse zusjes? Ga dan snel naar ThisGirlCanCook.nl!

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm