Beauty

Meet The Blogger | Iraida Clare

 

iraida-clare5

Wist je dat The Bloggers Page al 44 bloggers en 8 vloggers telde? Zoveel mooie meiden! En er zitten vast wel een aantal tussen die jou iets kunnen leren, jou kunnen inspireren of jou gewoon kunnen entertainen. Om alvast kennis te maken met al deze black hair & beauty bloggers en vloggers, hebben we hen 15 vragen voorgelegd. Dus: Meet the blogger: Iraida C

1. Waarom ben jij gaan bloggen?
“Schrijven is mijn passie en de pen mijn beste vriend. Het begon als een uitlaatklep(dagboek), daarna om het verlies van mijn moeder te verweken en nu om mijn lezers te inspireren met mijn eigen ervaringen. Daarnaast heb ik een grote liefde voor taal, je kunt er eindeloos mee ‘spelen’ en verschillende emoties mee uitdrukken. Al deze redenen bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat ik mijn eigen blog ben gestart.”

2. Welke blogs bekijk je dagelijks?
“Het bezoeken van blogs behoort nog niet tot mijn dagelijkse routine, maar er zijn een aantal blogs die ik regelmatig bekijk. Jamiesblog is daar een van. Zij ‘tilt’ tekst naar een hoger niveau, door verschillende invalshoeken te gebruiken. Hierdoor zijn haar columns nooit hetzelfde en word je als lezer iedere keer weer aangenaam verrast. Lisanneleeft: Lisanne blogt over mind- en lifestyle. Haar verhalen zijn inhoudelijk sterk en hebben iedere keer een andere boodschap. Daarnaast kun je aan haar blogs merken dat ze een sterke vrouw is met een positieve instelling. Fashion Flash, deelt korte maar krachtige blogs op het gebied van fashion en lifestyle. Dit vind ik naast bovenstaande blogs ook fijn om te lezen.”

iraida-clare4

3.Wat is jouw favoriete haarstijl?
“Mijn ‘signature look’ en tevens favoriete haarstijl is tussen stijl en slag in. Het liefst zwart, middellang met een middenscheiding. Dit kapsel past in mijn ogen bij iedere look, van stoer tot vrouwelijk.”

4.Van welke haarstijl heb je spijt?
“De bob. Ik leek net een oma in de 60. Misschien dat ik nog een poging waag als ik dan eindelijk 60 ben.”

5. Wat was het laatste haar/beauty/fashion product dat je hebt gekocht?
“Heat-protector (Redken, Smooth Lock Heath Glide).”

6. Als je moest kiezen tussen ongekamd haar of geen make up op, wat zou je kiezen?
“Ik houd niet van onverzorgd haar, maar kan dagen zonder make-up. De keuze is hierdoor snel gemaakt: geen make-up.”

iraida-clare3

7.Welke haartype heb jij?
“Type 4: kroeshaar. Ik twijfel of ik echt in categorie A of B val.”

8. Welke haarproducten kan je niet zonder?
“Shea-butter en Jamaican castor oil om mijn haar in te vetten.”

9.Welk beautyproduct kan je niet zonder?
“Lipstick, Mac Rebel is inmiddels mijn favoriete accessoire geworden.”

10. Welk fashion item kan je niet zonder?
“Schoenen, ik kan ze iedere dag kopen. Het maakt niet uit of het sleehakken, slippers of sneakers zijn, ze kunnen altijd worden toegevoegd aan mijn collectie.”

iraida-clare2

11. Wat is je duurste fashion/beauty/hair aankoop ooit?
“Sleehakken van de Zara, Limited edition die er nu als modellen bij staan(impulsieve aankoop). Viktor & Rolf (Flowerbomb) giftset en Peruvian hair.”

12.Wat staat er op je verlanglijstje?
“Nieuwe stijltang, Isabel Marant Sneakers (Bekket) & zwarte leren jas.”

13. Wat doe je naast het bloggen?
“Momenteel zit ik in mijn afstudeerfase van de studie HBO Communicatie(voltijd). Daarnaast werk ik parttime bij New Look in Amstelveen en sinds kort fitness ik regelmatig om in vorm te komen.”

iraida-clare

 14. Welke vraag word jou als blogger vaak gesteld?
“Waar blog je over? En waarom ben je begonnen met bloggen?”

15. Wie is jouw haarstijl icoon/ beauty style icoon/ fashion style icoon?
“Yandy Smith is mijn haarstijl icoon omdat haar haar varieert van classy tot stoer. Een ‘Beauty style icoon’ heb ik niet echt, ik experimenteer namelijk minimaal met make-up. Angela Simmons is beslist mijn ‘fashion style icoon’ omdat haar stijl verschillende vrouwen vertegenwoordigd. De ene keer bewandelt ze de rode loper casual en andere keer chique.”

16. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als blogger?
“Ik kreeg een bericht van mijn nicht dat ze na het lezen van mijn blog ‘Lose to win’ een poging had gedaan om uit haar comfortzone te stappen. Ze had eindelijk de overtuiging gehad om voor de baan die ze wilde, te solliciteren. Een week later kreeg ik van haar te horen dat ze de baan had gekregen. Ik ben blij dat ik met mijn blog, haar deels heb kunnen stimuleren om deze keuze te maken.”

Benieuwd naar de blogs van Iraida? Ga snel naar www.iraidaclare.nl

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm