Beauty

Mee-eters verwijderen

black woman

Ken je dat? Je scrubt, je stoomt, je smeert. Maar het lijkt alsof de mee-eters er na een dag weer zitten. Ze kunnen soms zo lastig zijn om te verwijderen. Maar wat zijn eigenlijk mee-eters? Een mee-eter is een verstopte talgklier. In de uitgang van deze klier zit een propje huidcel met talg. Er zijn verschillende soorten mee-eters:

+ Open mee-eter met een grijszwarte prop. De zwarte kleur wordt veroorzaakt door lichaamseigen stof melatonine, en is dus geen vuil of viezigheid. Deze herken je aan een zwart puntje in je huid.

+ Gesloten mee-eters, met een witte prop. Deze herken je aan een wit puntje in je huid. De witte varianten liggen dieper in de huid en zijn daardoor moeilijker te verwijderen dan de zwarte, die meer aan het huidoppervlak liggen. Voornamelijk de witte mee-eters kunnen ontstoken raken en uitgroeien tot een puist.

Het is altijd een kunst om de mee-eters te verwijderen. Maar met deze simpele producten, ben je er zo van af.

WAT HEB JE NODIG:

– Vershoudfolie

– 2 washandjes

– Tissue

– Moisturizer

HOE GA JE TE WERK:

1. Het beste is, om direct na het douchen aan de slag te gaan. Door de warmte uit de douche staan de poriën open, waardoor het gemakkelijker is om vuil te verwijderen.

2. Smeer een dikke laag vaseline, waar het nodig is, zodat je de hitte onder de huid kan ‘opsluiten’.

3. Bedek het ingesmeerde gedeelte met de folie en breng twee warme washandjes geduurde 5 minuten aan. Dit zorgt ervoor dat de huid zacht wordt en de mee-eters naar buiten komen.

4. Gebruik de tissues om de mee-eters te verwijderen. Dit doe je door voorzichtig de huid in te drukken met je vingers. Mochten de mee-eters na drie keer drukken er niet uitspringen, laat ze dan met rust en probeer het een volgende keer.

5. Als nazorg dien je producten met zuren zoals AHAs  en BHA’s te gebruiken. Deze producten worden direct in de huid geabsorbeerd en zorgen ervoor dat je poriën schoon blijven.

AHA staat voor alpha hydroxy acid en is een verzamelnaam voor een aantal ingrediënten die een exfoliërende werking hebben. Enkele voorbeelden zijn: glycoolzuur, melkzuur of citroenzuur. Een AHA product is werkzaam op de bovenste huidlaag en perfect voor de droge huid.  BHA staat voor beta hydroxy acid. Het is een ingrediënt dat vaak voor het bestrijden van puistjes wordt gebruik. Het is vet oplosbaar, waardoor het diep in de poriën kan dringen. Het is zo effectief dat het tegen mee-eters en puistjes werkt.

Wil je meer informatie over exfolianten, AHA en BHA? Bekijk dan het onderstaand filmpje.

BRON
BRON

foto: Pinterest