Interviews

De Haarkam: Dominique Chantal

Ben jij ook zo benieuwd naar de favoriete haarstijlen en haarproducten van je mede – MBH-lezeressen? Laat je deze week dan inspireren door lezeres Dominique Chantal Snip. Dominique ken je misschien al van haar boek Crown of Glory en de weblog sheabutter.punt.nl. Zij heeft deze week de MBH-haarkam in haar handen en geeft antwoord op onze ‘haar-vragen’.

Naam Dominique Chantal Snip Leeftijd 28 jaar Dagelijks  Managing director bij Sheado, een productenlijn voor kroeshaar en krullen die ik heb opgericht. Daarnaast heb ik nog af en toe schrijf- en communicatieopdrachten  die via mijn bedrijf C’ Emprezz binnenkomen Hobby’s Haar is toch altijd een hobby van mij geweest. Vanaf kleins af aan. Ik vlocht het haar van mijn nichtjes. Schrijven  is ook een hobby van me. Heel gek dat ik van mijn hobby’s mijn beroep heb weten te maken! En dat ik ze ook weet te combineren

Omschrijf jouw huidige haarstijl en waarom je ervoor hebt gekozen

Ik draag momenteel twist outs.Ik vind twist out een gemak en het staat me ook mooi. Mijn haar is nu lang dus heb ik een mooie krullenbos als ik de twist out draag. Ik voel me op en top vrouw met dit kapsel. Het gemak zit in het feit dat ik ’s avonds grote vlechten maak en op een satijnen kussensloopje slaap. Of ik doe mijn satijnen kapje op. Sochtends maak ik ze voorzichtig los en voila, heb ik mijn grote bos weer. Vroeger waren de wash en go en de shake en go mijn favoriete kapsels. Maar toen was mijn haar ook korter.

Ik kan niet zonder de volgende producten

Natuurlijk mijn eigen lijn haha! Als ik eentje mocht kiezen, nou vooruit twee. Dan kies ik voor de Green tea & Chamomile Shampoo en de Honey Love Hairmilk. De shampoo omdat ik niet zonder een clarifying shampoo kan. Ik kan er niet tegen als een shampoo mijn haar niet goed verschoont, vooral omdat ik ook regelmatig sport. Uiteraard zonder sulfaten. De Hairmilk omdat mijn haar echt verzot is op moisturizers. De hairmilk houdt mijn twists gehydrateerd zodat de twist out er verzorgd uit ziet.

Verder moet ik altijd een olie in huis hebben zoals olijfolie en onlangs hebben mijn man en ik ook castorolie en black seed olie in huis gehaald. Mijn man heeft dreads die hij af en toe een hot oil behandeling geeft.

 

 

 

Welke styling tool kan je niet missen?

Mijn vingers! Toen ik een snee kreeg in mijn  linker wijsvinger was dat echt een ramp. Ik gebruik bijna altijd mijn vingers om mijn haar in stijl te brengen. Kammen doe ik alleen onder de douche met conditioner erin.

Van welke kapsel heb je spijt?

Ik heb spijt van de keer dat ik mijn haar had getangd bij een kapsalon. Omdat mijn haar toen al vrij lang was duurde het letterlijk uren om alles getangd te krijgen. De kapster zuchtte van hier tot Tokyo. Maar ja ze moest het afmaken. Ik hou er niet van als mensen om mijn haar zuchten. Ik wil dat het met liefde wordt behandeld. Eigenlijk heb ik geen spijt van dat kapsel, maar spijt dat ik naar die kapster ben gegaan!

Wat is jouw droomkapsel?

Een mooie grote afro die niet uitzakt. Echt rond zoals in de sixties. Misschien ooit als ik mijn haar weer ga knippen.

Wie is jouw haarstylicoon en waarom?

Ik heb het haar van Diana Ross altijd mooi gevonden en dat van Erika Bhadu met haar grote afro!! Geweldig! Diana heeft zich nooit geschaamd voor haar grote bos krullen. Ik bewonder vrouwen die hun kroeshaar en krullen zelfverzekerd dragen.

Aan wie geef jij de haarkam door?

Er zijn er zoveel! Maar ik kies toch voor Monique Zichterman

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies